Allergi – og nogle af de ting vi tager højde for ved Skinlove

Hvorfor er der ikke dufte og æteriske olier i Miilds produkter? 

Vores produkter ved Miild er udviklet med stort fokus på allergivenlighed og dette er hovedårsagen til at vores produkter ikke indeholder parfume eller æteriske olier. 

Parfumer er en blanding af mange forskellige parfumestoffer, hvor en æterisk olie typisk er duftstoffer udtrukket fra en enkelt plante eller blomst fx lavendel. Begge typer af duft indeholder begge allergifremkaldende parfumestoffer.

Parfume og æteriske olier er en af de største årsager til kontaktallergi i Danmark. I Danmark har ca. 4% svarende til 200.000 parfumeallergi. Dertil kan børn helt ned til 3 års alderen få allergi. Kilde: Tal fra Ewa Daniel fra AllergyCertified.

Vores produkter bærer allergimærket AllergyCertified, så derfor kan vores kunder altid vide sige sikre på at der ikke er allergifremkaldende parfumestoffer i vores produkter.

Parfume bruges ofte i mange produkter for at skjule produktets egen duft, da nogle råvarer kan lugte grimt. Denne luksus har vi desværre ikke ved Miild når vi skal udvikle produkter og derfor bruger vi en del tid på, i samarbejde med udviklerne, at få produktet til at dufte behageligt af de naturlige ingredienser. 

Aloe Vera og allergifremkaldende stoffer

Aloe Vera er kendt for at have en masse gode hudplejende egenskaber. Den hjælper med at bevare fugten i huden, virker kløestillende og anvendes f.eks. ofte i aftersun produkter, da den er kølende og kan hjælpe på at dulme rødmen.

Dertil er der nogle stoffer i Aloe Vera, som man som producent skal være opmærksomme på. Aloe Vera kan indeholde 2 allergifremkaldende stoffer, Aloin og Emodin, som er stoffer fra en gruppe kaldet Antraquinoner. 

Ifølge AllergyCertified så kan man trygt bruge Aloe Vera hvis indholdet af Antraquinoner er under 5 ppm (0,0005%) i råvaren. Hvilket er en del af kravene ved AllergyCertifed for at kunne bære deres certificering. Dette kan opnås ved at købe en god kvalitet af Aloe Vera.

Derfor kan du som forbruger vide dig sikker på, at råvarerne er kontrolleret for disse allergifremkaldende stoffer når det bære AllergyCertifed certificeringen, som vores produkt gør.

Hydrolyseret hvede protein og fødevareallergi ved hudkontakt

Normalt hænger fødevare allergi og kontakt allergi ikke sammen. Dvs. hvis du har en fødevare allergi over for et stof, kan du ikke få fødevarereaktionen ved at have hunkontakt med stoffet, da det er 2 vidt forskellige måder disse allergiske reaktioner fungerer på. Der er dog undtagelser.

Hydrolyzed Wheat Protein har vist sig at kunne skabe en fødevare allergisk reaktion ved hud kontakt. Dog har man fundet ud af at dette gælder kun hvis molekylevægten er over 3500 Da. I den råvare vi anvender, har vi dokumenteret over for AllergyCertified at molekylevægten er under 3500 Da og derfor er der ikke risiko for denne kendte reaktion.

Husk, bare fordi noget er naturligt eller økologisk betyder det ikke at det sundt eller uskadeligt. Du kan læse en af vores tidligere indlæg om dette her.

Du kan finde vores Skinlove produkter her

7 replies
 1. Stinne Thomassen says:

  Virkelig en god og informativ artikel! Som I skriver er det en god ide at sikre sig mod allergi. Jeg har flere gange hørt at æteriske olier kan have positiv indvirkning på sindet bl.a. at lavendelolie virker beroligende. Blogs som castorolie.dk/aeteriske-olier skriver om disse egenskaber. Mener I at man som almindelig forbruger skal undgå naturlige dufte eller blot begrænse sit brug af dem? Er der slet ingen æterisk olie i nogen af Miilds produkter?

  Svar
  • Line Miild says:

   Hej Stinne,
   Tak for din besked, jeg beklager det meget sene svar.
   I forhold til det allergifremkaldende aspekt, så anbefaler man at undgå at få duften/parfumen/æteriske olier direkte på huden. Det er her de kan være allergifremkaldende. Hvis man fx. bruger de æteriske olier i en duftlampe hvor der ikke er kontakt til huden, så har de ikke samme allergifremkaldende efftekt. 🙂
   Og nej, der er ingen æteriske olier, duft eller anden parfume i Miild’s produkter.
   Jeg håber du kan bruge svaret.
   Knus Line

   Svar
 2. Majbritt says:

  Hej Tanja og Tine. Tusind tak for at I har fortalt især mig, det når man skrifter produkt. Så kan huden godt regere, det har hjulpet mig til lige at give produkterne en chance.

  Svar
 3. Krystal & HealerHuset says:

  Tusinde tak for jeres gode artikel om allergi, jeg syntes i skal prøve at se her, hvordan flere af vores kunder er kommet af med deres allergi med sten og krystaller, som jo er et naturligt produkt der udsender energi https://krystal-healerhuset.dk/?s=allergi Og husk alle der bruger sten og krystaller skal rense deres sten og krystaller jævnligt, det vil vi lige slå et slag for og sende lidt materiale på
  Før du tager dine sten og krystaller i brug
  Når du får nye sten og krystaller, eller du har brugt dem skal de renses. (hvis du har dem på dig hele døgnet, anbefaler vi at du renser dine dine sten og krystaller skal fyldes med energisten/krystaller hver dag. Hver gang du har købt en ny sten eller krystal, eller har brugt den på dig selv eller andre, skal dine sten og krystaller renses, alt negativt skal fjernes fra dem. dette kan gøres på flere måder.

  Hvorfor skal jeg rense mine sten og krystaller:
  Krystaller lagre energi, så det er vigtigt at starte med at rense energien i dine sten og krystaller. Dette kan gøres helt simpelt ved at forestille dig at din sten/krystal er helt omsluttet af hvidt lys, eller af en pulserende violet flamme.
  Herefter beder du dine guider: “Kom ind og rense denne sten/krystal for alt negativitet, enhver negativ energi, og tilfør den alt den energi den måtte have brug for… Dette vil rense den og tilfører den alt den energi den måtte have brug for.
  Mens du gør dette kan du omgive dig med massere af stearinlys, samtidig med at du forestiller dig at “Guddommeligt Lys omkranser dig.”

  Her er et par metoder mere
  1) Tænd f.eks. en røgelses pind og tag din krystal eller sten igennem røgen, indtil du føler, at nu er det nok, dog vil jeg sige at min. 10 gange. forestil dig mens du fører stenen eller krystallen igennem
  røgen at du renser den.

  2) Hold stenen/krystallen ind under koldt vand i ca 3 min., tænk jeg renser dig, tør den af med en blød klud, hold herefter stenen / krystallen i højre hånd, tænk jeg fylder dig med alt den energi og
  kærlighed Du må have behov for, i et stykke tid. (pas på nogle sten og krystaller tåler ikke vand)

  3) Læg stenen/krystallen som skal renses på et stykke selenit eller på en kyanit stav i et par dage.

  4) Tag din sten eller krystal op foran dig. Luk øjnene og tænk jeg renser dig for alt negativt. Når du tænkt dette en del gange, fnyser du ud gennem næsen hen over stenen/krystallen som en renselse af den. Tænk herefter jeg fylder dig med al den kærlighed og energi du måtte have behov for

  5) Du kan overføre helbredende energi til sten og krystaller. Dette kan gøres ved at holde stenen i højre hånd og forestille dig en klar hvid lysstråle, som rammer stenen / krystallen. Mens du overfører energi til stenen, forestiller du dig hvordan dine sten og krystaller langsomt bliver fyldt med energi (ligesom hvis du opladet et batteri), gør dette i mindst tre minutter.

  Hvis du skal være helt sikker på at alt er okay, kan du tage stenen, krystallen med til en healer eller
  clairvoyant, som mod betaling kan rense og oplade dine sten, krystaller og evt. smykker.

  Tilbehøret for at kunne rense dine sten og krystaller kan købes hos os.

  Tak fordi du læste denne guide.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.