Allergimærket makeup af AllergyCertified

Hvorfor har vi valgt at få allergimærket makeup?

Lige fra starten har det været vigtigt for os, at vi skulle have allergimærket makeup. Vi er selv begge allergikere, og det var egentlig allergien der gjorde, at vi måtte tænke ud af boksen og dermed fik ideen til Miild.

Vi syntes, det var frustrerende ikke selv at kunne gå med makeup uden at have løbe-øjne, irritereret hud og i værste tilfælde øjne, der hævede op.

Vi kunne sagtens have nøjedes med at udvikle et makeup mærke, der var allergivenligt, uden at få en certificering på, men for os er gennemsigtighed et nøgleord. Vi føler certificeringerne er den bedste måde at sætte rammer på og sørge for, at vi udvikler det bedste af det bedste. Men vi valgte at vi allergimærket makeup.

Vi har valgt at få AllergyCertified på vores produkter. AllergyCertified er en international certificeringsorganisation grundlagt i Danmark af Lene og Ewa. De arbejder for at certificere produkter over hele verden, så du kan vælge hudvenligt, uanset om du bor i Sydney, København, Tokyo, New York, London, Paris, Havanna eller Helsinki.

For at kunne få allergimærket makeup af AllergyCertified, har en toksikolog gennemgået hver eneste ingrediens i produktet nøje og foretaget en risikovurdering. De har stramme krav til de oplysninger, de får fra producenterne.

”Når du ser AllergyCertified-logoet på et produkt, kan du være sikker på, at der er mindst mulig risiko for allergi.” Ewa Daniél, toksikolog i AllergyCertifed.

Processen

Da vi ønskede at få AllergyCertifed skulle vi indlevere samtlige oplysninger om indholdsstoffer i produktet. Det vil sige, vi skulle sende alle oplysninger om hver enkelt ingrediens, hvilken koncentration den er at finde i produktet, samt hvad ingrediensen hedder på kemikernes internationale sprog; INCI. Derudover skulle de have oplysninger om ingrediensernes ingredienser. Dét lyder måske umiddelbart underligt, men kan forklares med følgende sammenligning: Du skal bage hindbærsnitter. Du skal bruge mel, sukker, smør, vanille, bagepulver og hindbærsyltetøj. Hver ingrediens kan bestå af del-ingredienser. F.eks. kan der være hindbær, sukker, stivelse og måske smagsforstærker i din hindbærsyltetøj. De oplysninger, om ingredienserne i den enkelte ingrediens, skulle vi indlevere, for at de kunne certificere vores produkter – det er ikke nok bare at skrive hindbærsyltetøj. På samme måde skal de have oplysninger om hver enkelt ingrediens’ ingredienser i samtlige produkter, for at de kan certificere det.

Alle kan få allergi

Vores hud er vores største organ. Pas på huden fra dag et og forebyg allergi. Tallene for hudallergi ændrer sig i disse år. Før i tiden omtalte vi for eksempel parfumeallergi som en gammelkone-sygdom. I dag er det begge køn og alle aldre, der bliver allergiske overfor parfume. Det er ærgerligt, da hudallergi er en kronisk sygdom, som kan nedsætte din livskvalitet, og som du skal leve med resten af livet. Derfor vil vi varmt anbefale, at du gør hvad du kan, for at forebygge allergi hos dig selv og din familie.

Kontaktallergi er noget, der kan ramme os alle. Det er ikke arveligt betonet, men et spørgsmål om de valg du tager.

Inde i kroppen er der noget, der hedder t-celler – i daglig tale kalder vi dem for huskecellerne. T-cellerne er dem, der reagerer, hvis de oplever, at de skal forsvare huden overfor allergene ingredienser som for eksempel parfume, dårlige konserveringsmidler eller æteriske olier. Hvis du er blevet allergisk overfor et parfumestof, vil t-cellerne huske det. Det betyder, at selv om du så holder en ti års pause fra parfumestoffet og herefter tænker – ‘jeg skal liiige prøve igen’, vil t-cellerne sige ‘a-ha, nu kommer den ingrediens på huden igen, som vi ikke kan lide – vi må hellere reagere’. Cellernes reaktion giver dig kløe, eksem eller anden ubehag. Derfor, altså på grund af t-cellernes hukommelse, er hudallergi kronisk. Og derfor skal du forebygge den så vidt muligt.

Vi er mega stolte over, at det kunne lykkes for os at få AllergyCertified på vores produkter. Lige nu er det sådan, at vi stadig mangler at få certificeret vores foundation, mascara og eyeliner. Men alle produkter er udviklet til det, så forventer at hele vores kollektion inden for overskuelig fremtiden er allergimærket. 

Du kan læse mere om AllergyCertified her

 

4 replies
 1. Jytte Skov says:

  Tillykke, flot og god forklaring af, hvad det vil sige med allergimærkning.
  Og der er virkelig brug for information i mange lande, særlig de tidligere østeuropæiske lande, hvor make-up er med parfume . Jeg har venner i fl lande som har problemer med f,eks creme, sæber, og toiletpapir, etc

  Svar
  • Tine Svendsen says:

   Vi er også meget glade for at have fået AllergiCertified på vores produkter.
   Der er vi altså i Danmark foran. Der er parfume i rigtig mange plejeprodukter, og som du skriver toiletpapir, osv. hvor det bare er unødvendigt. Sådan har vi også haft det med makeup. For os giver det ikke nogen mening at fx. øjenvipperne skal dufte 🙂

   Svar
 2. Anne Dannefeer says:

  Ja, så er jeg desværre bare uheldig ikke at kunne tåle Miild’s øjenskygge. Har holdt pause med øjenskygge (andre mærker) i 5 md nu og tænkte så: jeg prøver lige Miild som jeg har tilbage i skuffen. Kom ganske lidt på af den nougatfarvet og 4 timer senere begyndte det at stikke og brænde. Dagen efter var mine øjenlåg hævet, ømme og røde. Det rigtig øv for jeg savner sådan at kunne gå med lidt øjenskygge. Kan dog tåle mascara fra Lavinde Copenhagen med (blå krans) Blot et lille hjertesuk, og ros til jeres arbejde for makeup uden skadelig kemi.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.