Miilds Mascara

Det har fra start af været vores mål, at udvikle en ren mascara. Det har det, fordi vi endnu ikke har kunne finde en mascara, vi kunne tåle og som ikke gav os øjne der føles tunge, blev røde eller kløede helt vildt.

Rejsen til en allergivenlig mascara

Det har taget os lang tid at udvikle en ren mascara og vi er stadigvæk i gang. Vi har siden mascaraens lancering, modtaget en masse brugbar feedback, som hjælper os med hele tiden at blive bedre. Det betyder meget for os, at vi har så engageret og passionerede kunder, der støtter os i vores arbejde med udvikling af allergivenlige, bæredygtige og økologiske Miild produkter.

Al feedback er vigtigt, da vi altid bestræber os efter, at gøre så mange tilfredse som muligt. Dette ved vi dog godt ikke er muligt, men Miild og alt det, der lægger bag, er SÅ vigtigt for os, at det gør ondt i maven, når der er nogle, der ikke er glade for vores produkter.

Vores mascara er desværre ikke vandfast. Det kan vi på nuværende tidspunkt ikke lave, da det kræver, at vi fx bruger silikone og det er hverken godt for dig eller miljøet. Generelt skal der mere skrap kemi til, for at få en mascara til at sidde så godt fast på dine vipper, at den kan kaldes vandfast.

Noget af det feedback vi har fået på vores mascara er, at den godt kan svie lidt i øjnene, når de løber i vand, eller når man af en eller anden årsag, får den ind i øjnene. Årsagen til dette er bl.a. at mascaraen har en pH-værdi på mellem 6-6,5 og øjets pH-værdi er omkring 7,0. Produkter med en lavere pH-værdi en øjet selv, vil derfor forårsage svie i øjet. Du har måske også oplevet dette ved nogle certificerede solcremer, når du smører det i panden eller i nærheden at øjnene, så kan det forårsage svien og irritation i øjnene.

Det er her vigtigt at understrege, at AllergyCertified har lavet en vurdering af samtlige indholdsstoffer i vores mascara både ift. allergi-, kræft- og hormonforstyrrende stoffer, så der med sikkerhed ikke er noget i den, der kan fremkalde en allergisk reaktion.

Lige nu arbejder vi videre på vores mascara. Vores mål er, at lave en tårefast mascara, da dette også vil være med til at gøre, at ingredienserne er indkapslet og på den måde undgår risikoen for, at den svier i øjnene. En tårefast mascara vil derudover også mindske risikoen for, at den smitter af under øjnene og modstår fugt eller fysisk aktivitet bedre.

 

Hvordan fungerer vores mascara på vipperne?

Vi har to forskellige børster på vores mascara, men med samme indhold. Det er børsten, der gør forskellen på de to mascaraer.

01 Lenght Inordinate har en børste, der er lavet af gummi og har små korte hår. Den er fantastisk til dig, der har brug for en ren mascara, som er nem at styre og ønsker et naturligt look. Du kan bygge den op over flere omgange, men vil stadig ligge så smukt og naturligt på dine vipper.

 

01 Volume Bulbous er med en større børste og lavet på nylonhår. Hårene på denne mascarabørste er længere og skaber mere volumen på vipperne. Især i bunden af vipperne kan dette ses, da vipperne ren faktisk syner tykkere og mere fyldige. Du kan kalde denne mascara en anelse mere festlig, da den giver mere effekt.

TIP: Ønsker du, at give den endnu mere gas, så er tricket at blande de to allergivenlige mascarabørster.

Start her med 01 Length Inordinate til at skille vipperne ad og brug efterfølgende 01 Volume Bulbous til at give fylde. Det er en virkelig god kombi, som vi selv er mega fan af!

Grunden til, vi har valgt netop disse to mascarabørster er, fordi vi gerne vil starte med to, som er basic. Personligt, så kan Tine god lide nylon og Tanja elsker gummi, så det gav lidt sig selv, at vi skulle lave en af hver. Og det er nok det samme med dig. Mon ikke, du også har en favorittype? I hvert fald, så glæder vi os meget til at lancere endnu flere forskellige børster, og hvem ved? Måske kommer der en, der er lidt mere funky?

 

Hvad indeholder vores mascara?

Så, hvordan laver man en ren mascara? Vi har brugt rigtig meget tid på at kigge på ingredienser, samt hvilke muligheder, vi havde. Vi er meget stolte over, vi endte med at finde en dansk udvikler, der er i stand til at producere Miilds mascara i Danmark. Vores mascaraudvikler har i samarbejde med os og vores værdier været i stand til at tænke ud af boksen. Udvikleren fandt nemlig frem til, at vi kunne bruge sort Japansk kul, til at give den den sorte intense farve.

Vi synes, det er fantastisk at bruge en ingrediens fra naturen og se, hvor meget det kan farve. Den er meget sort og intens i farven, og føles stadigvæk let at have på. Vi har valgt at bruge sort Japansk kul, da det er et mere allergivenligt alternativ til det klassiske jernoxide, som oftest bruges til at fremskaffe den sorte farve.

Vi er meget stolte af, at være de første til at lancere en ren mascara, der er certificeret af Svanemærket og AllergyCertified – netop en mascara, der både er bæredygtig og allergivenlig.

Her til sidst, er det værd at nævne, at det altid er en meget individuel sag med en mascara og vi er glade for, at størstedelen af jer, har taget så godt imod vores mascara og er blevet glad for den. Det varmer vores hjerter ♡

 

Med kærlighed,

Tine og Tanja.

 

22 replies
 1. Maria says:

  Det er så dejligt, at der endelig er kommet en svanemærket mascara. Mon den også kommer i en brun eller evt sort/brun version på et tidspunkt? På mig kan den sorte farve godt være lidt hård og voldsom til hverdagsbrug.
  Jeg glæder mig meget til der kommer en tårefast version

  Svar
  • Tanja & Tine says:

   Hej Maria,

   Tak for din søde besked. Det er så skønt at mærke opbakning. Vi elsker at få ønsker og dit er bestemt noteret.

   Kh Tanja

   Svar
 2. Birte Zeuthen says:

  Kære begge,
  Det er virkelig et formidabelt arbejde, I laver!
  Jeg havde et lille problem med jeres fine mascara 01 Length Inordinate, og det var, at den dryssede. Er der noget, man kan gøre for at forhindre det mon? Der er måske et trick? På forhånd tak og kh,
  Birte

  Svar
  • Tanja & Tine says:

   Hej Birte,

   Tak for dine fine ord. Det er så motiverende!

   Hvornår drysser den? Kan det være varmen? Vi har nemlig ikke oplevet at den drysser.

   Kh Tanja

   Svar
 3. Käte Baggesen says:

  Det er virkeligt dejligt at vi har fået en allergivenlig mascara. Jeg har dem begge og bruger dem både hver for sig og sammen og er glad for det.
  Ja det kan svide hvis den kommer i øjet men gør de andre mærker ikke også det? Det hjælper nok når den tårefaste version er klar og vi HAR jo lært at når I arbejder på udvikling, så SKER det også. En brun/sort version kunne jeg måske godt ønske mig engang

  Svar
  • Tanja & Tine says:

   Hej Käte,

   Tusind tak for din søde besked. Dejligt at høre, det varmer vores hjerter. Vi kæmper ihærdigt og glæder os til at lancere en tårefast mascara, når den er på plads.

   Kh Tanja

   Svar
 4. Elisabeth says:

  Prøv at se på mirenesse’s mascara. Den er lavet på naturlig bivoks er vandfast for koldt vand. Irriterer ikke øjne og har aldrig generet mine sarte øjne.
  Der er endnu ikke nogen der har lavet en lige så god og mild så jeg hepper på jer piger!!

  Svar
  • Tanja & Tine says:

   Hej Elisabeth,

   Tusind tak for din anbefaling. Tine kan desværre ikke tåle den. Men derfor kan vi måske godt kigge på den struktur og bruge noget af det som inspiration.

   Kh Tanja

   Svar
  • Tanja & Tine says:

   Hej Lulu,

   Nej, det er den desværre ikke. Vi er i gang med at udvikle en tårefast version og glæder os meget til at lancere den.

   Kærlig Hilsen Tanja

   Svar
 5. Helle Tillgaard says:

  Hej
  Jeg har opdaget jeres makeup, og vil gerne igang med at bruge det.
  Jeg har latexallergi (naturgummi), er der latex i mascarabørsterne?
  Kan jeg bruge jeres øvrige produkter? Er de latexfri?
  Mvh. Ny kunde 🙂

  Svar
  • Tanja & Tine says:

   Hej Helle.

   Tak for din besked. Der er ikke latex i nogle af vores produkter, og ift. dit spørgsmål angående mascarabørsterne, så består de af thermoplastik elastomer/hystrel, så ingen fare for latex her heller.

   Vi håber, at det var svar på dine spørgsmål og ellers er du altid mere end velkommen til at skrive igen.

   God dag.

   Med hjertet,
   Tine og Tanja.

   Svar
 6. Tinna says:

  Hej med jer

  Har I planer om også at få udviklet økologiske mascaraer? 🙂

  Jeg er vild med både pudder og mascara!

  Hilsen Tinna

  Svar
  • Tine, Miild says:

   Hej Tinna,

   Det har vi i hvertfald. Vi er i gang med at få Ecocert Cosmos på den næste mascara.
   Det arbejder vi på lige nu, så vi kan få flere økologiske ingredienser i.

   Det er dejligt at høre du er glad for produkterne. Det betyder rigtig meget for os.

   Ha en dejlig dag – Tine <3

   Svar
 7. Trine says:

  Det er fantastisk, det i har gang i – længe ventet, så tusind tak 🙂 Jeg er meget glad for at bruge jeres pudder og bruger også mascaren hvor der kommer mere volumen. Jeg synes godt den kan være lidt klistret og dermed klumpe lidt, når jeg tager den på. Hvis man får enkelt tårer, så løber den meget nemt og man kommer hurtig til at se farlig ud. Det håber jeg kan minimeres i fremtiden, da jeg støtter 100% op om jeres produkter (læs jeg bruger dog alligevel mascaraen dagligt da jeg er tosset med, at den er svanemærket). Sig endelig til hvis jeg på anden vis kan bidrage til udviklingen af jeres fine produkter 🙂 Bedste hilsner Trine

  Svar
 8. Signe says:

  Hej Tanja og Tina,

  Så fedt et arbejde i laver, jeg er 100% bag hele jeres tankegang og måde at gribe make-up an på.
  Jeg oplever også at mascaraen drysser og sætter sig under øjnene, men måske det hjælper, når den bliver tårefast?

  Mvh Signe

  Svar
  • Camilla says:

   Hej Signe. Tak for din søde besked, det varmer. Ift. den problematik du oplever med mascaraen, så vil jeg gerne prøve at give en forklaring på det.
   Til at starte med, vil jeg fortælle dig, at det kræver syntetiske ingredienser, at lave en vandfast mascara og med den ingrediensliste vi arbejder ud fra lige nu, betyder det for nogle, at den desværre kan smitte lidt af under øjnene. Vi er derfor allerede på nuværende tidspunkt igang med at udvikle en tårefast mascara og håber, at dette projekt vil lykkedes indenfor en nær fremtid. Derudover håber jeg også, at denne vil leve op til dine behov og ønsker, så du slipper for det kedelige pandalook

   Hvis du har mod på det, så vil jeg gerne give dig lidt fif med på vejen ift. mascaraen.
   Vi plejer, at lægge en god base på huden, som er med til at få mascaraen til at blive på vipperne og ikke smitte af på huden. Hvis du starter med concealer og derefter pudder, så har du en god base, som gør huden mat og ikke for fedtet. Vi veksler lidt mellem måderne vi har mascara på. Nogle gange tager vi ikke mascara på undervipperne, da det skaber et naturligt look og får vipperne til at syne længere. Du kunne prøve dette fif og se, om det ikke bliver bedre med mascaraen?

   Synes du stadig ikke, at det hjælper på den problematik du oplever, så er du altid velkommen til at skrive til mig igen.

   Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag 🙂

   Varme hilsner,
   Camilla.

   Svar
 9. Annmari says:

  Jeg hørte om mascaraen i Sustain Daily podcast, tilbage i 2018, og stoppede med det samme, men at gå med den mascara jeg havde hjemme på hylden. Og jeg ønskede mig jeres til jul, og igen til min fødselsdag i januar – og bingo.

  Den er vildt lækker, jeg har gummi børsten og det er en børste jeg har været tilhænger af i mange år nu.

  Jeg ELSKER at jeg kan plaske vand i hovedet og fjerne min makeup, på den måde, og hvis jeg har grædt, eller det har regnet, så kan jeg også rette den helt enkelt og rent, med vand.

  Har got oplevet at det svier lidt, men jeg synes det er så lidt, ift. hvad jeg plejede at gå med, gjorde ved mine øjne.

  TAK for jeres makeup.

  Svar
  • Anonym says:

   Kæreste Annmari,

   Tusind tusind tak for din søde besked. Den varmer helt ind i hjertet. Og så gør det os bare så mega glade at høre, at du er blevet så glad for den!

   Selv tak – og tak for dig.

   Hjertevarme fra Miild-teamet.

   Svar
 10. Sus says:

  Dejlige produkter – jeg er meget interesseret i en mascare som er bæredygtig som man kan skylde af når om aften ved afrensning eller i badet – kan jeres mascare det ?

  God dag Sus

  Svar
  • Camilla says:

   Hej Sus,

   Ja, det kan den. Hvis du vil fjerne mascaraen med vand, anbefaler vi, at du bruger en vaskeklud eller noget lign. der skåner dine vipper. Men du kan sagtens fjerne den med vand. Vi veksler selv mellem vand og olie til at fjerne mascara med og det fungerer rigtig godt.

   God dag.

   Kærligst Camilla.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.