Bag om AllergyCertified

En af de bedrifter, vi som brand er allermest stolte af, er vores allergi certificering af AllergyCertified. AllergyCertified fungerer som en sikkerhed for forbrugeren, og sørger for mindst mulig risiko for både at fremprovokere ny allergi samt at udløse udbrud af allerede eksisterende allergier.

Vi ved, en hel del af jer er interesserede i allergi certificeringer – måske fordi I i forvejen lider af allergi, måske fordi i blot er opmærksomme på den risiko for udvikling af kontaktallergi, der desværre kan følge med ved brug af en del kosmetik.

Vi har været så heldige at have besøg af Ewa fra AllergyCertifed til en uddybende snak om den fantastiske certificering. 

God fornøjelse. 

Hvad er AllergyCertified og hvem står bag?

AllergyCertified er startet af Ewa og Lene, der begge har baggrund indenfor arbejdet med allergi. I fællesskab kom kvinderne frem til, at der manglede en international mærkningsordning, der både fokuserede på at undgå allergifremkaldende og hormonforstyrrende stoffer. Ydermere mente Ewa og Lene, at der manglede et makeupmærke, der var helt igennem allergivenligt. 

På den måde var vores visioner forenelige, og vi er så taknemmelige for dette samarbejde opstod. Ud over den fælles vision ligger det internationale aspekt og fokus på hormonforstyrrende stoffer også til grund for vores valg af AllergyCertified frem for en andre allergi certificeringer.

Da idéen og visionen stod klar begyndte arbejdet. AllergyCertified bestående af Ewa, Lene og et advicoryboard i form af en masse eksperter, foretager i dag risikovurderinger af en lang række forskellige produkter og tilbyder certificeringen til de, der lever op til kravene om mindst mulig risiko for allergiske reaktioner. 

Hvorfor er det vigtigt at kigge efter AllergyCertified, og er det relevant for mig?

Måske tænker du, at AllergyCertifed er en irrelevant certificering for dig, hvis ikke du lider af allergi. Men faktisk forholder det sig sådan med kontaktallergi, at alle kan udvikle den miljøbetinget. Du behøver derfor ikke at være allergiker i forvejen, for at udvikle en kontaktallergi. Mange oplever at have brugt et produkt i årevis og pludselig reagere allergisk overfor det. Det var bl.a det der skete i Tines tilfælde. 

Når først man har udviklet kontaktallergi, er det desværre for livet. Derfor er det måske endda endnu vigtigere at være opmærksom på at vælge allergivenligt, inden en eventuel allergi udvikles. Med AllergyCertified er der som bekendt stort fokus på ikke at tillade de ingredienser, der er mistænkt for at kunne fremkalde kontaktallergi. På den måde virker certificeringer forbyggende og er mindst lige så relevant for en uden allergi som en med. 

Hvad gør AllergyCertified i praksis?

Hos AllergyCertifed fungerer det i praksis sådan, at et hold toksikologer analyserer alle ingredienserne i et givent produkt og vurderer, om det indeholder potentielt allergifremkaldende stoffer. Det er dog vigtigt at understrege, at ingen garantier kan gives, også selvom AllergyCertified godkender et produkt. Der kan være én enkelt person, der reagerer på noget, man ellers ikke reagerer på. Sådan er det desværre med allergi. Kort fortalt kan man formulere det sådan at AllergyCertified garanterer mindst mulig risiko for allergi.

Det AllergyCertified kan gøre er at se på hvor mange, der reagerer på en given ingrediens, på hvilken måde de reagerer og i hvilken type produkt. Der kan nemlig være nogle ingredienser, der godt kan godkendes i en slags produkt, men ikke i et andet. Det kan f.eks. være et stof, der tillades i en shampoo, der vaskes ud igen med det samme, men ikke i en ansigtscreme, der efterlades på huden. Der kan også være en ingrediens, der tillades i en foundation, men ikke i et læbeprodukt, fordi risikoen i nogle tilfælde opstår ved indtag. Sådan er der en masse minimale forskelle og risikovurderinger, der skal tages højde for, når AllergyCertified certificerer. Det er en kompliceret proces, og man bliver, heldigvis, konstant klogere. Derfor hænder det også at AllergyCertified må ændre deres claims (de krav produkterne skal leve op til) fra tid til anden. 

En fantastisk følgevirkning af AllergyCertifeds udbredelse er, at flere brands er begyndt at udvikle produkter med AllergyCertified som rettesnor. Det er altså nogle helt andre ting diverse producenter i dag tager højde for i udviklingsprocessen. Således har AllergyCertified været med til at skubbe industrien i den rigtige retning, og vi er mildest talt enormt stolte af at være med dem på rejsen, og leve op til deres vigtige kriterier.

Læs mere om hudallergi her.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Læs mere om AllergyCertified her […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.