Balsam og shampoo uden farlig kemi

I dag deler vi råd om balsam og shampoo uden kemi

Der er mange af jer der nu har spurgt os, hvilke hårshampoo og balsam vi bruger. I det hele taget hvad vores gode råd er og hvad vi kan anbefale. Vi anbefaler, som du ved, altid at gå efter certificeret produkter. Og derudover undgå parfume. Der er også snakket meget om sulfater. Og det er også en jungle for os. Derfor kan vi anbefale at gå udenom dette sulfat, som virker udtørrende for din hovedbund og samtidig kan give allergiske reaktion. Sulfatet går under to betegnelser: Sodium lauryl sulfat eller natrium lauryl sulfat. Dette sulfat bliver brugt fordi, det er billigt at bruge og fordi det er med til at få shampoo’en til at skumme. Så hvis  din hovedbund klør og er irriteret så kan det godt være pga. sulfater. Vend den om og tjek om din shampoo indeholder dette sulfat. Der er sodium coco-sulfat i by Falengreens shampoo. Det er et mildere sulfatbaseret sæbestof udvundet fra kokosnød og derfor mindre skadeligt for din hovedbund og håret. Du skal som oftest vænne dig til at bruge  shampoo uden kemi, da de skummer meget mindre.

Vi har listet de produkter, vi kan anbefale her:

Purely Professional shampoo 0, 300 ml. 165 kr.

Purely Professional conditioner 2, 300 ml. 175 kr.

by Falengreen shampoo No. 1,  250 ml. 168 kr

Kokosolie kan fåes i mange mærker og de koster mellem 60-80 kr. for 500 g.

Vi prøver hele tiden nye certificeret og rene shampoo’er og balsam, så hvis der kommer flere, vi kan anbefale, så skal vi nok sige til 🙂 Hvis der er nogle ingredienser, du er i tvivl om, så skriv endelig til os og vi vil undersøge det nærmere.

 

De anbefalinger vi kommer med, kan vi ikke garantere, du kan tåle. Vi anbefaler dig det, fordi det fungerer for os som allergikere og bevidste forbrugere – og fordi det er et renere valg.

21 replies
 1. Caroline says:

  Hej!

  Jeg bruger shampoo fra Neutral, da jeg også helst vil undgå en masse unødvendige kemikalier. Men jeg kan nu se, at denne indeholder Sodium Laureth Sulfate. Er det det, I omtaler? 🙁 Jeg har engang i mellem kløen i hovedbunden nemlig, og troede ellers at Neutral’s produkter også ville være fint at bruge.

  På forhånd tak

  Svar
  • Tanja Gregersen says:

   Dejligt at høre, tusind tak.
   Det der er med denne serie, er at den indeholder naturlig parfume, og det vil vi altid anbefale at man holder sig fra, da det kan være lige så allergi fremkaldende som syntetisk parfume. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, hvis man er glad for duft, men så hellere sprøjt lidt parfume på dit tøj, så det ikke skal sidde på din hud og irritere, skabe rødme og kløe.
   Kh T&T

   Svar
 2. Lærke says:

  Rema 1000’s eget mærket “Organic Circle” har også en uparfumeret (svane- og allergimærket) OG sulfatfri shampoo, til beskedne 25 kr for 250ml.

  Svar
 3. Majken says:

  Hej piger,
  tak for de gode råd. De kan bruges 🙂
  Hvad med læbestifter? Er Bare Minerals den bedste/ reneste eller har I nogle andre forslag ?

  Svar
  • Tine Svendsen says:

   Hej Majken.
   Det er dejligt at høre at de kan bruges.

   Med hensyn til læbestifter har jeg ikke kunne finde nogen som jeg synes ser HELT rene ud.
   Der er også mange hvor jeg slet ikke kan finde ingredienslisten.
   På Bare minerals står der at den indeholder Limonene, som er et af de 26 mest allergi fremkalende parfume stoffer. Det er ikke nemt at finde. Jeg gør det at jeg bruger blush på læberne, også bruger en ren læbepomade med rene olier i efterfølgende. Det holder også super længe på læberne.
   Så jeg kan ikke rigtig give dig et mærke, som jeg synes ser helt clean ud, lige nu. Men jeg holder altid øjne og ører åbent, så hvis jeg finder noget, så skriver jeg til dig igen.

   Svar
  • Tine Svendsen says:

   Hej Majken – jeg er allerede tilbage med nyt.

   Jeg tog lige ud i butikkerne og kiggede lidt på ingredienslister på læbestifter.
   Der er en læbestift fra Jane Iredale som hedder Just kissed & lip and cheek stain. Den findes i forskellige farver. Den ville jeg tjekke ud hvis jeg var dig 🙂

   Vi har lavet en facebook gruppe der hedder Det Miilde Rum. Det ville være et godt sted for dig at kunne spørge løs, hvis du har flere produkter du gerne ville have tjekket op på. Der er Tanja og jeg inde, og en masse andre kvinder som går op i rene produkter. 🙂

   Ha en dejlig aften.

   Svar
 4. Signe says:

  Og ja, vil ikke give et par eksempler for hudpleje serier der er rene, allergivenlige og eksemvenlige 🙂

  Svar
 5. Signe says:

  Hov. Prøver lige igen… Om i vil komme med et par eksempler på rene, allergivenlige og eksemvenlige hudplejeserier. Syntes det svært at finde rundt i hudpleje-junglen. 🙂

  Svar
  • Tine Svendsen says:

   Hej Signe. Hehe, den teknik kan drille engang i mellem 🙂

   Med hensyn til læbepomader har jeg brugt Eccoking og Irmas nye økologiske i en tube form. Balm Balm har lavet en parfume fri lip balm, som også er super lækker. Disse tre ved jeg er gode og rene.

   Jeg tænker at din hud er irriteret, rød og tør når du skriver du mangler produkter som er gode til eksem? – jeg ville gå efter certificeret produkter, så ved du at der er gjort et stort stykke arbejde for dig og miljøet, alt efter hvilket certificeringer der selvfølgelig er på:) – Når du går efter allergi certificeret produkter ved du også at der ikke er parfume i, som jeg ikke ville bruge når du har eksem.

   Vi har prøvet Rensbøl’s produkter. De har lavet en rigtig lækker Face oil. Både Tanja og jeg er mega glade for rene olier, både til at fjerne mascara, men også til at bruge som fugt til både nat og dag. Derma Eco Baby Olie, er også et rigtig god bud på en lækker ren olie. Bruger den også som bade olie. Ecooking har lige lavet en olie der er parfumefri, som hedder Multi olie, som også er god til barbering.

   Jeg renser min makeup af på huden med Rensbøl foam lige nu, og synes det er rigtig godt.
   Green People har lavet en rensecreme der hedder: GreenPeople Cleanser and Make-Up Remover, den er også super lækker, og lidt mere fugtgivende, synes jeg.

   Skriver lige mærkerne her til hudpleje:
   Green People
   Derma
   Rensbøl
   Ecooking

   Læbeprodukt:
   Ecooking
   Irmas

   Håber du kunne bruge mit svar. 🙂
   God weekend til dig.

   Svar
  • Tanja Gregersen says:

   Hej Julie,

   Ift. hårfarve, så er det svært, hvis det skal være allergivenligt. Det findes ikke rigtigt endnu. Men jeg bruger Tints of Nature http://pureday.dk/product-category/tints-of-nature/ og får ingen allergener af den. Alt med måde, så hvis du skal farve dit hår i ny og næ, så kan jeg anbefale denne, da den åbner dine hårstrø med soya og derfor er det slet ikke så kraftigt og skadeligt som andre hårfarver.

   Kh Tanja

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.