Om at blive mor, med kærlig opmærksomhed på allergi og sundhed

I dette blogindlæg møder du Louise, som er Tines søster. Louise har taget nogle valg, da hendes liv ændrede sig og hun fik den smukke titel som mor. Vi har valgt at få Louise til at skrive et indlæg, da vi finder dette emne vigtigt og vi ved, at de valg Louise tog og det fokus hun lige pludselig fik, er så vigtigt og ses heldigvis mere og mere.

 

At blive mor som 23 årig

Indtil jeg planlagde, og efterfølgende kom i lykkelige omstændigheder var parfume, lækre duftende cremer osv. noget jeg købte og brugte på min krop, med stor fornøjelse. Eventuelle konsekvenser ved dette, var jeg temmelig uvidende omkring. Da jeg så bar et nyt lille levende væsen i min mave, åbnede jeg min opmærksomhed omkring “do´s and dont´s”. Jeg læste magasiner, websider osv. med information om at blive mor. Her læste jeg bla. at hårfarvning kunne gøre eventuel skade på det ufødte foster. Med ord og som advarsler om hormonforstyrrelser, misdannelser og allergier, var det til at forstå, at det var nødvendigt at tage aktive valg, ift. alle vaner ved personlig pleje.

Herfra tog det fart med at undersøge, hvad jeg ellers skulle være påholdende med, og jeg blev meget optaget af at tage bevidste valg ift. hvilke påvirkninger jeg udsatte mig selv, og mit barn for. Dette emne er, i mine børns fortsatte opvækst, blevet en daglig bevidsthed om at beskytte dem for skadelige –og unødvendige kemikalier.

Mit andet barn

Min datter, er født i år 2011. På de år der er imellem mine to børn, har jeg oplevet en markant udvikling ift. fokus, oplysning og ikke mindst forbrugervenlighed. Især omkring pleje af vores børn -og resten af familien. Tidligere følte jeg, at det var ret besværligt at finde produkter til min søns pleje. Udvalget var meget begrænset i supermarkederne, bla. fandtes kun en enkelt fabrikant af økologiske, svanemærkede bleer. Udviklingen har været, og er positiv. Det er langt nemmere at navigere i udvalget af alt det, vi har brug for i vores hverdag. Derefter kan man tage et bevidst valg om at undgå eksempelvis parfume, parabener.

“I dag vælger jeg altid allergivenlige, og så vidt muligt økologiske og bæredygtige alternativer. Især når jeg køber alt fra shampoo, cremer, sæbe, tandpasta, vaskemidler og rengøringsmidler osv. til familiens brug.”

Jeg vil gerne passe godt på mine børn, give dem de bedste forudsætninger for at leve uden gener fra allergier. På sigt, er barnløshed også et emne til bekymring. Mange vaner grundlægger vi i opvæksten, og jeg gør mit bedste for, at mine børn bliver bevidste om at tillægge sig nogle gode. Både gode vaner for dem selv og for naturen omkring dem. Jeg fortæller dem, at naturen er en ressource, som vi skal værdsætte og passe på. Min søn har eksem, min datter har astma. De mærker på egen krop at det er vigtigt at passe på sig selv, for at leve et sundt liv i balance.

Jeg håber, at fremtiden vil bringe endnu mere fokus på og respekt for, menneskets og naturens organisme. Og jeg lader mine to børn vide, at de er medvirkende til at skabe det.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.