De mest allergifremkaldende konserveringsmidler

Hvad er de mest allergifremkaldende konserveringsmidler?

I dag vil jeg gerne fortælle dig lidt om de mest allergifremkaldende konserveringsmidler. Her på bloggen har vi talt og skrevet en masse omkring, hvad vi skal holde os fra. Både af parfumestoffer og andre forskellige kemikalier i skønhedsplejeprodukter. Konserveringsmidler er altså også en vigtig faktor at lære at kende, hvis vi gerne vil undgå allergiske reaktioner og skadelige hormonforstyrrende virkninger på vores krop.

De mest allergifremkaldende stoffer er værd at skrive, tale om samt forholde sig aktivt til. De findes i næsten alle dine dagligdagsprodukter. Lige fra solcremer, makeup og hårshampoo. Så der er mange produkter vi benytter os af, som vi skal være vågne omkring og kende konsekvenserne af. Det kan være rigtig svært at overskue, hvad vi skal holde os fra og det er en jungle, for der kommer nye undersøgelser hele tiden og hvad skal vi tro på?

Jeg læser mange artikler fra Forbrugerrådet TÆNK, Astma-Allergi Danmark og Videncenter for Allergi. De skriver mange gode og forståelige artikler, som jeg stoler trygt på. Dem kan jeg virkelig anbefale at læse, hvis du finder emner som disse interessant.

Ingredienslister

Kendskabet til en ingrediensliste, er en rigtig god start for at overskueliggøre, hvilke produkter man skal vælge til eller fra. Det kan være uoverskueligt at læse en ingrediensliste, men husk som hovedregel: Det der står først, er det ingrediens produktet indeholder mest af. Ellers kan jeg henvise til et tidligere blogindlæg.

Der er mange ting vi skal kigge efter. Hormonforstyrrende stoffer, allergifremkaldende parfume og allergifremkaldende konserveringsmidler. De har alle en funktion og de påvirker vores organisme. Jeg har skrevet en liste over de uhensigtsmæssige ingredienser ind på min telefon. På den måde har jeg dem altid på mig, hvis jeg skal købe nye produkter, som jeg ikke kender.

Jeg vil anbefale; Kemiluppen og Kemilex. Begge er 2 gode apps at have på sin mobiltelefon, som vejleder omkring diverse analyserede produkter.

“En dag var jeg ude at shoppe og scannede et produkt med Kemiluppen. Da dette produkt ikke var i deres database, har de en funktion, hvor du kan skrive ind til dem. Den benyttede jeg mig af og venter nu på at de undersøger det produkt, jeg var i tvivl om. Det er en super god service”

Herunder er der en liste, over de mest allergifremkaldende konserveringsmidler, if. Videncenter for Allergi:

  • Formaldehyde
  • Formaldehyde-frigørere
  • Iodopropynylbutylcarbamat (IPBC)
  • Methyldibromo glutaronitrile
  • En kombination af methylchloroisothiazolinone og methylisothiazolinone (MCI/MI), som også er kendt under navnet “Kathon”.
  • Methylisothiazolinone
  • Parabener (dette er ikke alle parabener)

Vi skal være opmærksomme på, at der kan være tilføjet flere konserveringsmidler i ét produkt. Dette kan medføre en risiko for allergiske reaktioner pga. den højere mængde af konservering. Desuden findes der nogle regler for kosmetiske produkter købt inden for EU, samtidigt med at der er andre regler for deklaration uden for EU.

Vi kan være en smule mere trygge, når vi handler i EU, ift. varedeklarationen. Dette er et ret interessant og vigtigt emne. Miljøstyrelsen har skrevet om alle punkterne, som producenter skal overholde indenfor EUs gældende restriktioner

En undersøgelse fra Videncenter for allergi har vist, at det er svært for mange allergikere at læse indholdsdeklarationer på kosmetik pga. meget lille skrift og lange kemiske navne. Hvor kunne jeg dog ikke være mere enig! Her mener jeg, at en tydeligere ingrediensliste kunne være mere optimal. En ingrediensliste der er til at forstå og mere forklarende. Der mangler en gennemsigtighed på dette markedet og jeg håber der kommer en forbedring på dette område.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.