Hvad er den bedste solbeskyttelse?

Her er lidt tips til at opnå den bedste solbeskyttelse

I denne uge har vi fået Jette Jacobsen, som er entusiast indenfor helseverdenen og founder af Pureday, til at fortælle os lidt om solens vigtighed, hvordan du opnår den bedste solbeskyttelse og et par andre ting, du sikkert ikke vidste. 🙂

Vi må sige, at solens stråler er en af de bedste former for naturlig medicin, der findes. Ultraviolet lys aktiverer et vigtigt hormon i huden, som påvirker immunforsvaret positivt. Forskere opdagede, tilbage i 1930´erne, at mange sygdomme kunne behandles med sollys, og den overbevisning har mange forskere haft frem til idag. Du føler sig generelt bedre tilpas, når du har været i solens skønne lys. Du reducerer stress og depression, blodets evne til at transportere ilt bliver forbedret, og selv kønshormonerne bliver øget, og meget andet godt. Sollysets påvirkning, giver også større modstandskraft mod infektioner i huden.

“Så det er vigtigt at få sollys, for hele kroppens og velværets skyld. I vores del af verden, får vi jo ikke meget sollys det meste af året, så det er i den skønne sommertid, at vi skandinavere skal fylde depoterne, af de gode vitaminer fra solen, som vi har så utrolig meget brug for og gavn af.”

Men, for meget ultraviolet lys kan skade huden, og vi skal også passe på. Hvad er så den bedste solbeskyttelse du kan vælge? Til dig selv, og til dine børn? Findes der egentlig noget fra naturen, som naturligt kan give en form for beskyttelse af UVA og UVB, og de ultraviolette stråler fra solen? Og hvad er UVA og UVB? Jo, UVA er de lange bølger fra solen, UVB er de korte bølger. Disse 2 bølger går igennem atmosfæren, og kan forårsage tidlig aldring af huden, øjenskader og hudkræft.

UVA forekommer hele året, hvor UVB er den bølge man har fundet er den største synder, i forhold til at gøre huden brændt og give hudkræft. Den er på sit højeste fra April til ca. Oktober

Kemisk eller fysisk filter?

Så hvad kan vi gøre for at beskytte os, uden af få skader fra farlige ingredienser i solbeskyttelse som også skader os?

Der findes faktisk naturlige planteolier, som igennem forskning har vist, at de yder en helt naturlig solbeskyttelse, dette med et indhold af naturlig SPF. Eksempelvis gulerodsekstrakt, som har en naturlig faktor på helt op til 30. Kokosolie har en naturlig faktor op til 10 og olivenolie op til 8. Sådan kan nævnes mange flere superolier, som besidder en naturlig faktor, som er sådan fra naturens side.

Men, det er jo ikke sådan lige at gå og smørre sig i gulerodsekstrakt. Så hvad vælger du så, af alt det som findes på tube og med mange forskellige navne? Hvad skal der være i en solbeskyttelse der virker effektivt, og som stadig er uden alt den kemi vi er så bekymrede for. Hvad er et fysisk filter, og hvad er et kemisk filter?

Forskning viser, at ca. 60 % af det vi påfører på huden, trænger ind i blodbanerne og bliver båret rundt i vores system. Hvis vi ikke kan komme af med det, så ophober det sig. Så hvis det faktisk svarer til næsten at spise det, hvad har vi så lyst til at smørre på huden?

Fysiske filtre som Zink og Titanium er godkendt i EU som solbeskyttelse. Heldigvis… For, et fysisk filter er et filter som ligger sig oven på huden, og som reflekterer solens stråler væk. Det kan være eksempelvis Zink oxid, den er virkelig interessant. Både fordi den beskytter både for UVA og UVB. Det er et naturligt mineral. Det virker lige fra du påfører det på huden, så du skal ikke vente på at det virker, som mange andre filtre. Der forekommer langt mindre hudirritation, ved brug af fysiske filter, så det er godt for sensitiv hud. Derudover reflekterer det solens stråler væk, og derfor også medvirker til mindre overophedning. Af den grund, finder Rosasia patienter ofte disse langt bedre.

Hvis du så udover et godt filter, også sørger for at bruge nogle gode olier til at beskytte og opbygge huden med, er du godt på vej mod en god solbeskyttelse.

Det er rigtigt, at nogle fysiske solbeskyttelsesprodukter ofte giver en lidt hvid overflade, men ved at gnide det godt ind i huden, vil man også kan få glæde at de gode olier.

Min anbefaling

Noget af det bedste solbeskyttelse jeg kan anbefale og er meget glad for, er, Oh Lief SPF30. Den findes i en 100 ml udgave, som du kan komme i rejsetasken. De har også en super god solbeskyttelsesstift, som er rigtig god til børn på udsatte områder som kinder, skuldre, næse mm. Den er også god til sportsfolk, som befinder sig ude det meste af sommeren. Denne er også en SFP30. Den er baseret på zink oxid og har gode, naturligt beskyttende olier, som gulerodsekstrakt og grøn rooibos. Grøn rooibos er meget rig på antioxidanter.

I serien fra Oh Lief findes også en ansigtslotion med SPF20, som selvfølgelig også har både gulerodsekstrakt og green rooibos.

Nogle vil nu nok spørge; men skal det ikke være SPF50 for at give den bedste solbeskyttelse? Ifølge mange udtalelser udgør forskellen kun omkring 1 % højere beskyttelse mellem de 30 og 50 SPF. Hvor det du kan risikere at få ud af den høje faktor, er en øget hudirritation og nogle ingredienser du ikke har lyst til at putte på din hud.

2 replies
  • Tanja Gregersen says:

   Hej Trine,

   Vil vil altid anbefale fysisk filter over kemisk. Det er i mange år blevet anbefalet til børn, men hvorfor ikke voksne? Der burde ikke være nogen forskel 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.