Den magiske baobabolie

Læs med, hvordan Jette fra Pureday fortæller om Sydafrikas vidundermiddel, baobabolie

Hvad er Baobabolie ?

Baobabolie, er en 100 % ren olie, og økologisk certificeret. Den er koldpresset, og en gave fra naturen til din hud og dit hår. Olien udvindes ved at koldpresse kerner fra det afrikanske baobabtræs kerner. Disse sidder indeni frugten. Baobabolien, der har en mild nøddeduft, plejer og nærer din hud. Den absorberes hurtigt, uden at fedte eller tilstoppe porerne og efterlader huden blød og fugtet. Olien er også gavnlig for dit hår, som gør det sundt og medgørligt.

En god olie skal have den rigtige balance i fedtsyrerne, for at være en god olie til huden. Baobabolien er naturligt rig på Omega 3, 6 og 9, og har den helt rigtige balance. Den har desuden lang holdbarhed. Olien indeholder også vitamin D, som genopbygger elasticiteten, samt ødelagte celler i huden. Olien kan også afhjælpe solpletter, ar og strækmærker. Den lindrer kløe og tørhed, der er forbundet med forskellige hudproblemer.

baobab_trae-min-2-kopi-kopi

Lidt om omega fedtsyrer

Omega 3 (alpha linoleic acid), Omega 6 (linoleic acid) og Omega 9 (Oleic acid) er fantastisk til at opretholde elasticitet, blødhed, reducerer rynkedybde og UV irriteret rødme. Den kan også hjælpe med at holde huden fugtet og hydreret. Omega 6 er også kendt som vitamin F. Dette vitamin er bedst kendt for sin evne til at helbrede, og til at hjælpe huden med at bevare sin egen fugt. Omega 9 fremmer og hjælper eks. antioxidanter med at trænge hurtigere ind i gennem huden og afhjælper div. hudproblemer. Derudover, indeholder den en mindre del af omega 7, som er kendt for at reparere ødelagt hud.

baobab_kerner-min-kopi

Hvad er historien?

Baobabolie er fra Sydafrika. Her bliver baobabfrugten høstet, når den er moden og nedfaldet, fra de over 1000 år gamle træer. Frugten høstes af lokale kvinder i landsbyerne, ofte sammen med børnene. Disse kvinder, kan via udbyttet af baobabfrugt og salget af disse til Eco Products (stort firma, der sælger baobab olien til hele verden), tjene penge til dem selv og deres børn. De får mulighed for at bygge sig et hus, samt få skolegang og lægehjælp til deres børn. Eco Products samarbejder med mere end 23 landsbyer, og over 1000 kvinder. Det er et virkelig godt projekt, som giver de lokale kvinder mulighed for at gøre en positiv forskel, i deres egne landsbyer. Projektet giver mulighed for en fair behandling af naturen, og arbejderne. Fra landsbyerne, bliver frugten kørt til fabrikken som ligger i nærområdet. Her bliver den åbnet og bearbejdet skånsomt. Kernerne bliver presset og kommes på flasker som en 100 % ren olie uden tilsætningsstoffer.

baobab_frugt-min-kopi

Hvordan kan Baobabolie anvendes?

Baobaboilen kan anvendes til alle hudtyper, både på kroppen og i ansigtet. Og ikke mindst i håret. Den har en let konsistens, og trænger hurtigt ind i huden. Den er dybtfugtende i kraft af sine små molekyler. Den absorberes hurtigt, uden at tilstoppe porerne.

Har du ekstremt tør hud, er baobabolien svaret på dine problemer. Den giver hurtig hjælp til problemhud, og ekstrem tør hud.

Har du hovedbundsproblemer, som skæl eller rødme, er olien utrolig god at bruge som en kur i hårbunden. Har du tørt og slidt hår, vil en hårkur med baobabolie, give skøn fugt til hårstrået.

Du kan med fordel, blande nogle dråber baobabolie i din conditioner, for at give dit hår ekstra fugt. Du kan også putte et par dråber i din favoritlotion. Den kan bruges som ren olie i ansigtet eller på kroppen, eller dryppe et par dråber olie i badekarret.

Ecoproducts baobaolie er uden tilsætningsstoffer, parabener og farvestoffer. Alle kan trygt bruge olien, også børn, gravide og dem med forskellige hudproblemer.

Kunne du tænke dig at prøve baobabolien, så kan du købe den her.

baobab_puler-min-kopi

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.