En snak med Malou og Olivia Aamund omkring allergi

Vi er har haft en snak med tidligere folketingsmedlem og nu direktør for Google Danmark, Malou Aamund og hendes skønne datter Olivia Aamund, der til daglig arbejder som model. Begge kvinder med ben i næsen. Vi har stillet dem nogle spørgsmål omkring beauty branchen og de udfordringer især Olivia som model, er stødt på.

På trods af de udfordringer formår Olivia at forene to meget forskellige verdener. Olivia fik nemlig for få år siden konstateret hyperallergi, som hun på bedst mulig måde, prøver at forene med hendes arbejde som model.

Læs, hvordan Olivia forener sin modelkarriere med hyperallergi, hvordan det påvirker hendes job, samt hvordan Miild, har gjort det nemmere for hende, at være i modelbranchen. Læs også, hvad det har haft af betydning for Malou, at hendes datter har fået konstateret hyperallergi, hvordan det har påvirket hende som mor, samt hvad hun ville ønske, at hun havde vidst inden Olivias allergikonstatering.

 

Olivia om at have allergi…

 

Hvordan fandt du ud af, at du var hyperallergiker?

Jeg startede med at få lidt udslæt på halsen en dag, jeg skulle til gallafest på min skole. Jeg ignorerede det og næste morgen vågnede jeg op, så hævet i ansigtet, at jeg ikke kunne se ud af mit ene øje.

Hvordan har det påvirket dit liv efterfølgende?

I starten var jeg meget nedtrykt over det, da jeg ikke kendte til nogle af alternativerne. Du får jo af vide i dag, at der næsten er parfume i alt hvad du bruger fra vaskemiddel til makeup.

Hvordan påvirker din allergi dit job som model?

På den ene side, påvirker det ikke mit job så meget, fordi jeg kan komme med mit eget kit, som er allergivenligt. Men på den anden side, så er der mange myter og fejlinformationer. Mange tror jo, at naturlige aromaer ikke giver allergi, men i virkeligheden er det faktisk det, jeg er allermest allergisk overfor.

Hvordan formår du, at forene de to verdener at være model og allergiker?

Jeg tror, det er meget en vanesag. Jeg har nu vænnet mig til, at jeg altid skal kigge bag på ingredienslisten, så jeg er sikker på, at jeg ikke får en allergisk reaktion ved at bruge de produkter.

 

Er der fokus på det i modelbranchen?

 

Er der fokus på allergi i din branche? Eller er det ikke rigtig noget, man snakker så højt om?

Det er meget forskellig fra makeupartist til makeupartist. Jeg har været ude for, at der var en makeupartist, som havde købt helt nyt allergivenligt makeup til mig. Dog har jeg også prøvet, at flere har været ligeglade, da de ved, jeg først får min reaktion 24 timer efter.

Kender du andre i samme situation som dig?

Jeg hører om flere og flere, der får allergiske reaktioner, men jeg har ikke hørt om nogle, der har været i samme behandlingsforløb på hospitalet, som jeg har.

 

Har du følt dig begrænset og fundet en løsning?

 

Begrænser allergien dig i dit liv? Hvis ja, kan du prøve at beskrive i hvilke henseender?

I starten var jeg ked af, at jeg ikke kunne bruge parfume og alt den makeup, jeg var vant til. Nu har jeg opdaget, at der er en helt anden verden af allergivenligt makeup, som jeg ville foretrække, selvom jeg ikke have allergi. Mine to søstre og min mor bruger både olier og makeupprodukter, der er allergivenlige, selvom de ikke har allergi.

Hvordan har Miild hjulpet dig i forhold til din allergi?

Det er en lettelse, at jeg kender et brand, der er certificeret, så jeg ikke skal være bekymret hver gang, jeg påfører det på min hud. Derudover er det rart, at finde et brand, hvor folkene bag forstår udfordringerne ved at være hyperallergiker. Tidligere har det været et valg mellem kvalitet og allergivenlige produkter, men jeg synes virkelig, at Miild formår at opfylde begge dele.

Har du dine egne produkter med, når du rejser rundt som model? Hvis ja, hvilke? Er det både skincare, makeup eller?

Ja, jeg har altid mine egne produkter med. Både skincare og makeup, da det giver mig en kæmpe tryghed, at jeg ved, hvad jeg putter i mit ansigt, og ikke skal være på vagt hele tiden.

Hvilke/hvilket produkt har du altid med dig på farten fra Miild? Og hvorfor?

Jeg er helt vild med deres Organic Mineral Powder som både dækker, men stadig formår at være meget naturlig. Derudover kan jeg ikke leve uden jeres Eyebrow- and Eyeshadow Kit!!

 

Olivias gode råd…

 

Hvis du skulle give et godt råd videre til andre i din branche/ i din alder i forhold til allergi, hvad skulle det så være?

Mit råd må være, at man skal huske, at være bevidst om, hvad man bruger på sin krop af parfume, selv hvis du ikke har allergi. Og dem der har fået konstateret allergi, skal huske at det nødvendigvis ikke behøver være en ulempe, men derimod et sundere alternativ.

Tænker du meget over, hvilke produkter du bruger på din hud?

Ja, enormt meget! Men jeg har jo nu fundet de rigtige produkter, som er blevet en rutine for mig og jeg behøver derfor ikke længere at tænke over det hver gang.

 

 

Malou om Olivias allergi. Hvordan har det påvirket hende og hjemmet?

 

Hvad har det betydet for dig, at Olivia har fået konstateret hyperallergi?

Det har betydet en anden bevidsthed i forhold til alt, vi har i huset af vaskemiddel, shampoo og plejeprodukter.

Er der nogle ting, du ville ønske du havde vidst i forbindelse med Olivias allergi?

Ja, jeg synes det var en stor bekymring indtil vi kom i kyndige hænder på Gentofte Hospital, der kunne give hende den præcise diagnose og aflive mange myter. Der er jo mange skræmmehistorier med mennesker, som slet ikke kan være i rum med andre mennesker på grund af parfumeallergi. Professoren på Gentofte fortalte, at det tværtimod var et allergiregnskab, så hvis du var god til at styre det selv og tage hensyn i din dagligdag, så reagerede du mindre voldsomt. Det var rart at få aflivet myter om, at det kun kunne blive værre.

Hvordan påvirker Olivias allergi dig og dine skønhedsrutiner/makeuprutiner?

Jeg er blevet meget inspireret af de mange gode produkter og olier hun finder som allergivenlige alternativer.

Efter Olivias konstatering som hyperallergiker, er du så selv blevet mere bevist/selektiv i dine køb?

Ja, også i forhold til Olivias søstre. Der er efterhånden mange gode alternativer.

 

Er certificeringer vigtige for dig?

 

Er det en vigtig prioritering for dig, at de produkter du køber, er certificeret? Hvis ja, hvorfor?

Ja, det er det fordi mange markedsfører sig som naturlige, men er næsten mere allergifremkaldende. Olivia reagerer fx på citrus, som bliver brugt mange steder i parfumeindustrien, fordi det er et billigt restprodukt fra al den discount juice, der produceres rundt omkring i verden. Det tænker man jo ikke lige over, når der er nogen i parfumeafdelingen, der sælger en parfume med citrus. Hun reagerer også på lavendel, så der oplever vi også tit folk i detailbranchen være meget uvidende og sige, at det er helt naturligt uden at være klar over, at det faktisk er noget af det, man kan reagere stærkest på.

Hvordan navigerer du rundt i en verden, hvor parfume og andre allergifremkaldende stoffer florerer rundt i mange af de produkter, der er på markedet?

Vi tjekker altid labels, men det er svært at gøre det 100%. Jeg købte lige en håndsæbe, hvor jeg da jeg kom hjem så, det indeholdte de stoffer hun ikke kan tåle. Så når jeg lige at advare hende og sige hun skal holde sig fra den.

 

Malou om Miild

Er du selv begyndt at bruge Miild efter Olivias allergiske reaktion? Hvis ja, hvad er dit yndlingsprodukt?

Ja, det er jeg. Jeg kan rigtig godt lide Miilds 04 Mineral Blush, Cherise Splendid. Den giver meget friskhed.

Hvordan har Miilds produkter gjort en forskel for dig?

Det er rart både som mor og forbruger at vide, der er gode alternativer.

 

Her ses Malou med hendes tre døtre Olivia, Aia og Luka

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.