FAQ – ofte stillede spørgsmål

Miilds FAQ

Vi har samlet de 12 ofte stillede spørgsmål, vi får i Miild. Og det har vi fordi, vi ønsker at være transparente og tage dig med ind i vores univers. Vi svarer dagligt på mange gode spørgsmål fra vores søde kunder derude, og måske har du selv nogle spørgsmål, som du har gået inde med, men aldrig har fået stillet. Derfor har vi lavet denne FAQ, som du kan bruge som et opslagsværk, en guide eller hvis du blot ønsker at blive klogere på vores produkter.

 

1) Kan man fjerne jeres mascara med vand? Eller bruger i makeupfjerner?

Ja, vores mascara kan sagtens fjernes med vand. Vi skifter lidt mellem den løsning og olie/ eller ansigtsrens. Hvis vi fjerner mascara med vand, tager vi lunkent vand på en vaskeklud og lægger på øjenlåget i 5-10 sek., så vipperne når at slippe mascaraen. Alternativt kan du også bruge olie eller ansigtsrens. Du kan så vidt muligt gå efter de produkter der er certificeret med Svanen, Allergy Certified eller andre certificeringer. Vi er selv ret glade for rensegel fra Organic Circle (fra REMA 1000), der virker er et godt produkt til billige penge. Derma, Rønsbøl og Purely Professinal laver også nogle gode renseprodukter.

 

2) Er jeres produkter glutenfri?

Ja, vores produkter er glutenfri.

 

3) Er jeres mascara vandfast?

Nej, vores mascara er desværre ikke vandfast. Det kræver syntetiske kemikalier, at lave en vandfast mascara og med den ingrediensliste vi arbejder ud fra, er det ikke muligt at lave en vandfast mascara. Dog er vi på nuværende tidspunkt i gang med at udvikle en tårefast mascara og håber, at dette projekt vil lykkedes indenfor en nær fremtid.

Oplever du, at din mascara smitter lidt af under eller over øjet, så vil vi gerne give dig lidt fif med på vejen, som kan komme dit problem til livs.

Prøv at lægge en god base på huden, inden du påfører din mascara. Det er med til at få mascaraen til at blive på vipperne og ikke smitte af på huden. Hvis du starter med concealer og derefter pudder, så har du en god base, som gør huden mat og ikke for fedtet. Vi veksler lidt mellem måderne vi har mascara på. Nogle gange tager vi ikke mascara på undervipperne, da det skaber et naturligt look og får vipperne til at syne længere. Du kunne prøve dette fif og se, om det ikke bliver bedre med mascaraen.

 

4) Er jeres produkter testet på dyr?

Nej, vores produkter er ikke testet på dyr, og faktisk er det ulovligt at teste på dyr efter EU’s lovgivning.

 

5) Hvordan finder jeg min pudderfarve, hvis jeg vil bestille på Miild.dk?

Du har to muligheder. Inde på miild.dk ligger der videoer under hver pudder- og concealerfarve. Når du trykker på en af farverne, kommer der videoer op, hvor farven er demonstreret af en model. Du kan se alle farverne og herigennem finde frem til den farve, der matcher din hudtone bedst. Er du stadig i tvivl om, hvilken farve du skal vælge? Så har du også muligheden for at sende en mail til tanjaogtine@miild.dk. Alt de har brug for er, at du vedhæfter et billede af dig selv, taget i dagslys, hvor de kan se dit ansigt og det øverste af dit bryst (decolté). Så vil de vejlede dig og hjælpe med at finde den rigtige farve til dig.

6) Er jeres emballage bæredygtig?

Vi tænker meget på at skåne miljøet mest muligt, når vi producerer vores produkter. Derfor er vores emballage lavet af 70% genbrugspap. Svanen, som er en af vores certificeringer, har høje krav lige fra producering af et produkt, til den emballage produktet kommer ned i. De går ind og kigger på vægten af emballagen og laver beregninger på indholdet af produktet i forhold til den emballage, produktet har brug for. Læs mere om emballagen her.

 

7) Hvorfor svier mascaraen nogle gange i mine øjne?

Årsagen til at mascaraen kan svie i øjenene er bl.a. at mascaraen har en pH-værdi på mellem 6-6,5 og øjets pH-værdi er omkring 7,0. Produkter med en lavere pH-værdi end øjet selv, vil derfor forårsage svie i øjet. Da mascaraen ikke er vandfast, vil den derfor kunne løbe ned i øjet. Du har måske også oplevet dette ved nogle certificerede solcremer, når du smører det i panden eller i nærheden at øjnene, så kan det forårsage svien og irritation i øjnene.

Vi går meget op i, vores produkter er rene og allergivenlige og det betyder vi ikke kan arbejde med alle ingredienser og de normale ingredienser, der gør en mascara vandfast. Men vi er i fuld gang med at videreudvikle på vores nuværende mascara, og vi glæder os til den dag, vi kan lancere en tårefast mascara.

 

8) Hvornår udkommer jeres foundation?

Vi ville sådan ønske, at vi kunne give et præcist tidspunkt for, hvornår vores foundation bliver lanceret, men da den stadig er under udvikling og skal certificeres, er det lidt ude af vores hænder, hvilket gør, at vi ikke kan komme med en præcis dato endnu.

Hvis du tilmelder dig vores Miild Member nyhedsbrev, så lover vi, at du nok skal blive opdateret, når der sker noget nyt. Vi håber på din tålmodighed ♡

 

9) Er jeres produkter helt uden parfume?

Ja, alle vores produkter er parfumefri. Hverken Tine eller Tanja tåler parfume, så det har været et helt bevidst valg fra start, at al makeup fra Miild skal være uden parfume.

 

10) Hvor bliver jeres produkter produceret?

Vi får produceret vores produkter i både Danmark og Italien.

 

11) Hvordan står det til med indholdet af nikkel i jeres mascara?

Nikkelindholdet i de fleste mascaraer, stammer fra den sorte farve i mascaraen. Det er som regel jernoxid man bruger, men vi har i stedet valgt at bruge japansk kul, fordi der er meget mindre nikkel i det råstof. Faktisk så lavt at det ikke kan måles, og der er lavet en svedtest på produktet, hvilket betyder, at du ikke kan reagere, hvis det skulle komme ind i øjet. Det er en måde at teste på om det er en opløselig ingrediens, og det er her AllergyCertified går ind og undersøger det, og ser på de test der bliver lavet. Så derfor, selvom du har nikkelallergi, så kan du godt tåle vores mascara.
Hvis du vil læse mere om vores mascara, så læs med her.

12) Er jeres produkter veganske?

Vores blush og øjenskygger er veganske. De andre produkter indeholder økologisk bivoks.

12 replies
  • Camilla says:

   Kære Lis. Ja, det kan du tro, at de kan. Du vælger selv, hvor dækkende din pudder skal være. I dette blogindlæg https://thisispure.dk/mineralpudder-tutorial/, viser Tine dig, hvordan du opbygger en god og jævn base med vores mineralpudder. Hun guider dig også i, hvordan du skal bruge penslerne, alt efter om du vil have et low, medium eller full coverage look.

   Svar
 1. Heidi Møller says:

  Hvor stor en procentdel af jeres makeup er økologisk? Spørger da det kun er et krav at 10%er økologiske ingredienser for at kalde et makeup produkt økologisk.
  PS. Sælger til daglig makeup og vil være en super viden ift. Dette.
  På forhånd tak.

  Svar
  • Camilla says:

   Hej Heidi,

   Det står altid på produkterne hvor stor en %-del, der er økologisk og hvilke råvarer der er økologiske. Det kan også findes på vores hjemmeside i shoppen.

   Det afhænger af produktet om det er 10 eller 20 % der er kravet ved f.eks. Cosmos for at vi kan kalde det et økologisk certificeret produkt. (der er selvfølgelig også en masse andre krav)
   Nogle gange kan det være svært at få %-delen op da farvestofferne og mineralerne f.eks. ikke kan være økologiske.

   Her er to eksempler på, hvordan det ser ud på to af vores produkter. Resten kan du finde på miild.dk eller på selve produktet.

   Powder 01-06
   Certificeringer: Svanemærket, AllergyCertified, Cosmos Natural
   Naturlig: 100 %
   økologisk: 13 %
   Vegan: Nej, da der er bivoks i
   Palmeolie: Producent siger uden Palmeolie

   01 Highlighter Gloaming
   Certificeringer: Svanemærket, AllergyCertified, Cosmos Natural
   Naturlig: 100 %
   økologisk: 13 %
   Vegan: Nej, da der er bivoks i
   Palmeolie: Producent siger uden Palmeolie

   Jeg håber, at det var svar nok. Ellers spørger du bare.

   Rigtig glædelig jul.

   Varme tanker, Camilla.

   Svar
  • Camilla says:

   Hej Mette. Ja, det kan du sagtens. Du skal bare være opmærksom på, at mascaraen ikke er vandfast. Vi arbejder i øjeblikket på, at udvikle en tårefast mascara og glæder os til at kunne dele den med jer.

   Svar
 2. Helle Malon says:

  Hej.
  Jeg er nu på min nr. 2 pudder, som begge ligesom krakelerer/ løse lag som smuldrer. Den går hen og bliver ligesom hård i overfladen, og er blevet vanskelig at få noget på børsten. Har I et bud på, hvordan jeg kan forhindre det?
  Min hud er forinden renset og tilført lidt Argan olie og måske lidt dagcreme fra Rudolph Care. Male-up lægger jeg efter ca 10 min.
  Vil lige pointere, at jeg er vild med jeres produkter og ser frem til, at I lancerer flere
  Mbh Helle

  Svar
  • Camilla says:

   Hej Helle,

   Dejligt du skriver til os. Vi vil altid gerne hjælpe.
   Jeg er ked af at høre, at du har udfordringer med vores pudder. Det lader til, at den simpelthen stener. Det er derfor, at du ikke føler, at du får noget på din pensel, når du bruger den. Det opstår desværre nogle gange, at produkterne stener lidt, fordi de er lavet på så rene og plejende ingredienser. Jeg vil lige linke dig til et blogindlæg, hvor Tine og Tanja viser, hvad du skal gøre, samt hvorfor dit produkt stener. https://thisispure.dk/hvis-produktet-stener/ .

   Sig endelig til, hvis der er andet jeg kan hjælpe dig med.

   Varme hilsner,
   Camilla.

   Svar
 3. Cecilie Petersen says:

  Hej,

  Jeg får lidt tør hud når jeg kombinerer jeres concealer duo og mineral powder og jeg overvejer derfor at bruge en primer under de to produkter. Vil I anbefale at jeg gør det? Og har I mon selv planer om at udvikle en primer?

  Venlig hilsen
  Cecilie

  Svar
 4. Sara says:

  Hej 🙂
  Kan jeres produkter bruges hvis man er gravid? Kan se I har alle de gode mærker (svane, allergi osv) vil bare sikre mig det ikke skader baby.
  På forhånd tak 🙂

  Svar
  • Miild Beauty says:

   Hej Sara Vores produkter er netop oplagte til gravide. Du kan være helt sikker på, at der ikke er nogle af vores ingredienser, der er skadelige for baby. Tillykke med graviditeten!
   Kram

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.