Hjælp din datter

Hjælp din datter med at få nogle gode vaner

Antallet af kvinder, der får allergi er stigende. Det er også derfor, vi er gået med ind i Miljøstyrelsens kampagne, fordi vi gerne vil sætte fokus på netop allergi.

Du danner dine vaner i en tidlig alder, og derfor er det vigtigt at give unge piger gode vaner. En stor influent på disse vaner er mødre. Dig som mor er både forbilled, influent og støtte til din datters valg.

Vi kunne begge godt have ønsket, vores mødre havde vidst mere om allergi, den gang vi begyndte at bruge skønhedsprodukter. Der var desværre bare meget mindre fokus på dette emne dengang. Men i dag ved vi heldigvis meget mere. Vi ved f.eks. at kontaktallergi er en af de allergier, du kan forebygge. Derfor kan det ikke understreges nok, at det er vigtigt at få gode vaner på plads fra start.

“Vi har begge været teenagere og ved godt, hvor meget, du i den alder gerne vil passe ind. Være en del af fællesskabet. Det kan godt være svært at vælge fra og tage andre valg end dine veninder.”

Så spørgsmålet er, hvordan får vi de unge piger til at tage det rigtige valg. Vi er enige med Miljøstyrelsen i, det ikke virker at sige: Det her må du ikke! I stedet skal vi lære pigerne om konsekvenserne og lade dem prøve parfumefrie produkter, så de selv kan opdage, hvordan deres eksem forsvinder og hvordan de får smukkere hud.

Det at gå med parfume kan spores helt tilbage til de gamle egyptere

Der har altid være noget eksklusivt over at gå med parfume. Samtidig er en af vores mest brugte sanser, lugtesansen. Vi bliver dagligt stimuleret gennem de dufte, vi møder. Der er mange spændende studier omkring dette. Men alt i alt kan vi konstatere, at der er noget helt instinktivt forbundet med duft. Så hvis du, ligesom os, heller ikke altid kan undvære at bruge parfume, så bare undgå at sprøjt det direkte på din hud. Hjælp din datter og forklar hende det her.

3 replies
 1. Karoline says:

  Hej Tanja og Tine.

  Jeg hedder Karoline og er 14 år gammel. Jeg har fundet jeres blog er er blevet helt vildt glad for at læse jeres blogindlæg, for jeg går ret meget op i parfumefabriks produkter osv. Jeg har ikke allergi, men min hud er meget sensitiv og bliver nemt rød hvis jeg bruge cremer og lign med parfume i. Og efter det er jeg bare blevet mere og mere bevidst om at man enten kan vælge ting med parfume eller uden. Jeg har valgt at jeg gerne vil bruge produkter uden parfume.

  Og derforskriver jeg til jer fordi jeg vil gerne spørge omkring jeres miild koncept, er det noget makeup uden parfume osv. i har udviklet?
  Og så vil jeg også gerne høre om i kender til andre makeup-mærker uden parfume som er gode og gå efter?

  Fortsæt det gode arbejde piger! Det er fantastisk at i prøver at sprede budskabet!

  Karoline

  Svar
  • Tanja Gregersen says:

   Hej Karoline,

   Hvor er det dejligt at høre fra dig. Det er skønt at vide, vores blog skaber glæde.

   Vi bliver så glad, når vi hører at du i din alder har valgt at gå udenom parfume. Det er et godt og vigtigt valg. Stort skulderklap herfra.

   Miild er udviklet fordi både Tine og jeg lider af allergi. Vi synes ikke, vi kunne finde noget makeup, vi med tryghed kunne bruge uden at få allergener. Miild er et makeup mærke uden parfumer og andre skadelige ingredienser. Det er økologisk, vegansk, bæredygtigt og allergivenligt.

   Vi kan på nuværende tidspunkt, ikke anbefale nogen makeup mærker, vi kan stå indenfor.

   Vi glæder os til, du skal prøve Miild.

   Kærlig Hilsen Tine & Tanja

   Svar
 2. Michelle says:

  Kære Tine og Tanja
  Tak for nogle fantastiske produkter – glæder mig vildt meget til de næste produkter kommer i butikkerne 🙂 🙂
  Ville høre om I kunne anbefale en ansigtscreme til min datter – hun har en typisk teenagehud men samtidig en meget sensitiv hud og udslæt i ansigtet.
  Vi har forsøgt med nogle af olierne fra NaturligOlie (hindbærkerne, hybenkerne m.fl) både hver for sig og blandet sammen, men det er ikke super godt.
  Mange hilsner
  Michelle

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.