Hud & alder

Måske har I bemærket, at vi nogle gange bruger udtryk som ”en moden hud”, ”en ung hud” og den slags vendinger. Men hvad mener vi egentlig, når vi taler i disse termer? I dette post snakker vi om hud og alder. Hvordan ved man, hvilken kategori, man tilhører og dermed hvilke makeup- og hudplejerutiner, vi anbefaler til din hud?

I dette blogpost kan du blive klogere på, hvilken kategori du tilhører og få gode råd med på vejen til netop din hud.

Vi deler i grove træk de forskellige hudtilstande ind efter biologisk alder. Dog er det vigtigt at understrege, at der er mange andre ting, der spiller ind, når det gælder aldring af huden. De forhold din hud udsættes for gennem livet, påvirker den tilstand og det vi omtaler som hudens alder. Her er det ting som rygning, alkohol, solskader osv., der i særlig grad er afgørende. 

Vores hud ændrer sig hele tiden, og det er bestemt ikke noget, vi skal være kede af. De små spor i din fine hud, er tegn på levet liv og de mange oplevelser, du er blevet rigere.  

Hudens aldring starter allerede fra du er omkring 20 år gammel.


Ung hud

20-25 år

Her oplever man typisk at have enkelte helt fine linjer, måske har du smilelinjer omkring øjnene eller et par linjer i panden. 
En god renserutine er typisk vigtigt i denne alder, da huden stadig kan være en smule hormonel, og have brug for beroligelse. Hvis du oplever hormonelle udbrud, er et rigtig godt tip at forsøge sig med lymfedrænage, der hjælper lymfesystemet med at få affaldsstofferne arbejdet den rigtige vej ud gennem kroppen. Læs mere om lymfedrænage her

25-30 år

Her oplever man, at linjerne bliver en smule tydeligere, og der kommer måske en del flere til. Det er typisk her, man begynder at tage sig lidt ekstra af sin hud. For selvom den stadig er ung, er det super vigtigt at få etableret en god fugtgivende rutine. Det er nemlig fugten, der hjælper hudens elasticitet på vej. En god idé er at give huden et ekstra fugtboost med masker af forskellig slags. Her kan vi anbefale Ivi Aïas masker, der er certificeret af AllergyCertified og kan købes i Normal.


Voksen hud

30-40 år

I denne periode begynder man rigtigt at kunne se, hvor linjerne og rynkerne lægger sig. Man vil typisk kunne genkende sine forældre i sit eget linjemønster, både pga. genetik, men også fordi man fra barnsben har afkodet deres mimik og brugt ansigtsmusklerne på samme måde som dem. Det er lidt fint, synes vi, at kunne se vores kære forældre, måske endda bedsteforældre i vores egne ansigts- og aldringstræk. 

Hvis ikke man allerede gør det, er det i denne periode en god idé at begynde at tænke på, hvordan vi bedst binder og bevarer fugten. Derfor vil et serum typisk være et super vigtigt produkt for rutinen. Vores Facial Serum, der er lavet på to typer hyaluronsyre, udglatter med sine filler- og antiage-effekter fine linjer og hjælper hudens elasticitet. 
Et andet godt tip er at bruge Save My Face puden, der fjerner det belastende pres på ansigtets væv og muskler, og dermed bidrager til at forebygge rynker. 


Moden hud

40-50 år

I denne periode kan vi begynde at kalde linjerne for rynker. Det er også her man begynder at kunne se, hvordan ens levemåde har sat sine spor. Om man har røget, nydt solen i lange baner osv. Det er forsat fugt fugt fugt og produkter som serum, masker osv. med gode effektfulde ingredienser som hyaluronsyre, der vil gavne huden på dette tidspunkt i livet.
Et godt tip er at begynde på ansigtsmassage. Der findes en masse anti-agende massageteknikker, du enten selv kan prøve kræfter med eller booke en professionel til at hjælpe dig med. Maria Zabrodina, der ejer Agelessface, deler både ud af gode metoder, tips og tricks, online kurser og private treatments. Se mere her.

50 +

Fra de 50 år og op, sker der ikke så meget nyt. Aldringsprocessen forsætter sin naturlige gang, og huden bliver tyndere og mindre fast. Nogle får leverpletter i ansigt, på arme og hænder, og huden begynder at hænge mere end den tidligere har gjort.  
Hvis huden er tør, bliver aldringstegnene mere markante, og derfor er det forsat fugtplejen, der skal tages højde for. Derudover kan vi anbefale ansigtsyoga, der aktiverer blodcirkulationen, stimulerer kollagen- og elastinproduktionen, udjævner fine linjer, minimerer rynker og løfter slappe muskler. Dorte Andersen er enormt dygtig til denne disciplin. Se hendes mange brugbare videoer her


Vi håber dette post gjorde jer klogere på, hvad vi mener, når vi bruger de forskellige termer. 

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.