Hygiejnebind og tamponer uden farlig kemi

Tag et sundere valg for din krop og vælg hygiejnebind og tamponer uden kemi

I dagligdagen er vi mange, der tænker over at spise økologisk, undgå parfume i vores kosmetik osv. Men hvad med vores tamponer og hygiejnebind? Har du nogensinde tænkt over, hvad de indeholder?

Plastik, blegemiddel, klor og parfume er desværre nogle er de ting, der oftest ses i hygiejnebind og tamponer. Heldigvis er der begyndt at komme alternativer, som har forskellige certificeringer og dermed kan bruges med tryghed. Vi har testet mange forskellige og har fundet det mærke, vi bedst kan lide at bruge. Det hedder GingerOrganic og er dansk. Det er udviklet af en sygerplejerske, der er rødhåret (derfor navnet 🙂 ) og grundet hendes branche havde mødt flere kvinder med udfordringer pga. brug af hygiejnebind og tamponer med farlige kemikalier.

GingerOrganic

GingerOrganic er super seje. De har simpelthen opnået ikke mindre end 5 certificeringer. De har Svanemærket, EcoCert, Allergy Certified, GOTS og FSC. Så er du på alle måder dækket ind, ved at købe hygiejnebind eller tamponer uden kemi herfra.

Det hele er lavet af bionedbrydeligt materiale og selve bomulden, der er brugt er 100 % økologisk. Deres emballage er superfin. Det ser økologisk ud, men har samtidig fine farver, som viser dig, om det er den ene eller anden slags tampon/hygiejnebind.

En rigtig smart ting, for dig, der har lidt travlere i din hverdag eller bare elsker, du ikke skal tænke på, om du har tamponer og hygiejnebind hver måned, er abbonementsløsning. Det er så smart, at pakkerne er flade nok til at gå i din postkasse (jubii) og så kommer de bare til dig hver måned.

Er de så ligeså gode som det, du plejer at bruge?

En ting er lækker emballage, en anden ting, er om indeholdet duer. Vi har, som sagt, prøvet mange økologiske miljøvenlige bind fra diverse mærker. Men der er ingen tvivl om, de er de bedste, vi har prøvet. Hygiejnebindene sidder rigtig godt, og er behagelige at have på. Tamponerne fåes med og uden indføringshylster og fungerer præcis, som du kender det. For os er tanken om, at bruge kemikaliefrie hygiejnebind og tamponer altafgørende. Vi bruger dem i så mange timer en gang om måneden, så det er vigtigt at passe på vores kroppe. Du kan nedsætte din risiko for at udvikle allergi ved at tage stilling til, hvilke hygiejneprodukter du bruger.

Kunne du tænke dig at prøve GingerOrganic, så følger du bare linket her. Du kan også købe dem i alle Føtex, Bilka, Magasin: mad&vin og på nemlig.com.

5 replies
 1. Ida Due says:

  Dejligt at I også tager dette emne op – det er så vigtigt, med alt hvad putter på og ind i sig (være sig fødevarer eller som i dette tilfælde tamponer), er uden unødvendige kemikalier! Et lille tip, hvis man gerne vil gå endnu længere, spare penge og samtidig minimere sit affald, er at gå over til at bruge en menstruationskop. Jeg har selv en fra Organic Cup – den står vist til 170,00 kr., og kan købes i diverse helsekostbutikker, over nettet og vist også i Matas. Jeg kan virkelig anbefale det – man undgår lugtgener, at løbe tør for remedier (det værste!), spare penge plus jeg føler mig mere ren. Til sidst – kæmpe thumps up til jeres projekt og jeres blog. Det er så fint et indhold i har her og det er så spændende at følge jeres udvikling! Glæder mig vildt meget til at få fingre i jeres produkter <3

  Svar
  • Tanja Gregersen says:

   Hej Ida,

   Tak for dit svar og dit input. Jeg har selv længe overvejet Organic Cup og ved faktisk at det er et af de bedst sælgende helseprodukter i 2016. Så der er vist andre end dig, der kan lide den. 🙂 Måske den snart skal testes.

   Vi er glade for dit skulderklap – SÅ dejligt! Det varmer virkeligt.
   Kh

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.