Kan jeg stadig bruge Miild selvom jeg har allergi overfor nødder?

Allergi er virkeligt et kompliceret område. For vi kan være allergiske for selv det mest almindelig ting, der omgiver os i hverdagen. I virkeligheden er allergi en overreaktion i immunforsvaret.

For os, har det fra start været vigtigt, at udvikle makeup, der er så allergivenligt som muligt. Altså en allergivenlig makeup kollektion baseret på rene og simple ingredienser. En del af vores base i vores produkter er sheasmør og sød mandelolie. Det giver den helt fantastiske egenskab, at det så virker fugtende og naturligt for din hud. Det arbejder med din hud og lægger sig derfor smukt på din hud.

Men er det allergivenligt?

Det interessante er så, kan du tåle vores produkter, selvom du er allergisk overfor nødder? Her har vi spurgt toksikolog Ewa Daniél fra AllergyCertified til råds. For vores tanke var umiddelbart ja. Det er jo hele konceptet, at du netop som allergiker skal kunne tåle vores produkter.

Ewa fortæller: ”Kontaktallergi overfor mandelolie er MEGET sjældent. Fødevareallergi er det, man kalder en type 1 allergi. Her reagerer man overfor proteinerne i maden, og man får en allergisk reaktion, når proteinerne kommer ned i tarmen.

Ved type 4 allergi (kontaktallergi) er det de lav-molekylære-haptener, man reagerer for, når de trænger gennem huden og ind til T-cellerne.

Så fødevareallergi og kontaktallergi er to helt forskellige typer af allergi. Man reagerer overfor forskellige ting, og de allergiske reaktioner er heller ikke de samme.

Derfor vil det være sjældent at en person med allergi overfor mandler også vil reagerer i et kosmetisk produkt, som jo ikke kommer ned i tarmen.”

Det vil altså sige at tanken med at komme sød mandelolie i vores produkter, for at gøre dem plejende stadig holder stik. Det var nemlig hele ideen med det – netop og komme så mange plejende ingredienser i som muligt og så stadig lave lækre holdbare produkter.

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] En af kerneingredienserne i vores produkter er sød mandelolie. Men du skal ikke være bekymret for, om du kan tåle de olier, vi bruger, hvis du eksempelvis er nøddeallergiker. Olien optages gennem huden og ikke mavetarmen. Hvis du har fødevareallergi, reagerer du over for proteinerne i maden, og den allergiske reaktion opstår i mødet med tarmen. Derfor kan du roligt bruge vores produkter, selvom du er nødde- eller mandelallergiker. Læs mere her. […]

  2. […] Du skal ikke være bekymret for, om du kan tåle de olier, vi bruger, hvis du eksempelvis er nøddeallergiker. Olien optages gennem huden og ikke mavetarmen. Hvis du har fødevareallergi, reagerer du over for proteinerne i maden, og den allergiske reaktion opstår i mødet med tarmen. Derfor kan du roligt bruge vores foundation, selvom du er nødde- eller mandelallergiker (læs mere om nødeallergi HER.) […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.