Kropsplejeprodukter uden farlig kemi

Her er vores tips til gode kropsplejeprodukter uden kemi

I dag kan i se vores anbefalinger af kropsplejeprodukter uden kemi. Vi har lidt forskellige vaner, og dog ret ens da vi aldrig bruger produkter med parfume og helst så få produkter som muligt.

Det er ikke altid vi gør brug af showergel, når vi tager et bad. Sæbe kan virke udtørrende. Vi kan derfor anbefale at gå efter ingredienser som palmeolie, og ler da det virker rengørende og samtidig holder på fugten.

Tanja bruger nogle gange en natursvamp fra Caribean, fordi den har en peelende og derfor en blødgørende effekt på huden.

Vi bruger begge showergel fra Neutral, fordi der netop ikke er hverken naturlig eller syntetisk parfume i og de har certificeringer.

Andre råd

Når du tager et bad, er det vigtigt, at huske at vand er udtørrende. Så hvis du har sart eller sensitiv hud, anbefaler vi dig så korte bade som muligt og helst ikke i for varmt vand. Tanja tager for det meste “en skyller”, som hun kalder det og det er et hurtigt bad, der kun varer mellem 3-5 min netop fordi, hun har atopisk eksem.

Når du så kommer ud af badet, så har du ca. 3 min. til at tage din olie eller bodylotion på. Det er indenfor disse tre min. din hud optager fugten bedst, da porerne er åbne grundet det varme vand, du lige har brugt.

Bruger du nogle gange olie, så lad være med at tørre din krop helt med dit håndklæde, men efterlad i stedet din hud lidt fugtig. Når du så tager din olie på, blandes det med det vand, der stadig sidder på din hud og dette gør det nemmere for olien at trænge ind i huden.

Nogle gang tager vi varme/kolde bade. SÅ LÆKKERT! Først står du under brændende varmt vand, hvor du nærmest får følelsen af du sveder i badet. Så skifter du over på det helt kolde vand (og får et chok). Men bliv endelig stående, så længe du kan. Bagefter smutter du direkte ned i et dynebetræk og så ind under dynen. Første gang du gør det, kan du godt blive lidt svimmel og føle dig lidt omtumlet. Men bare gå ind i det og træk vejret dybt ned i maven. Dette virker afstressende på din krop og får den ud af den kamp/flugt tilstand mange af os desværre er i.

De anbefalinger vi kommer med, kan vi ikke garantere, du kan tåle. Vi anbefaler dig det, fordi det fungerer for os som allergikere og bevidste forbrugere – og fordi det er et renere valg.

Hvis du har nogle spørgsmål, så er du altid velkommen til at spørge løs 🙂

4 replies
  • Tanja Gregersen says:

   Hej Stephanie,

   Jeg bruger som sagt svampen næsten hver dag, som er en mild peeling. Da jeg har en ret sart hud skal jeg passe på med alm. scrub. Men når jeg en gang i mellem gerne vil peeles lidt ekstra som f.eks. før spraytan eller her i sommerperioden så blander jeg kokosolie med en salt fra Ecooking. Den består af Maris Salt, som er dansk tangsalt fra Mariager fjord.
   Tine bruger i ny og næ en scrub fra Danica Skincare, som indeholder salt fra Det Døde hav. Den efterlader huden lækker blød.

   God weekend.

   Kh

   Svar
 1. Amalie says:

  Lige i forlængelse af overstående – hvor kan man få allergitestede ikke-kemikalieindholdige spraytans?

  Og vil også lige høre om nogle af jeres indlæg er sponsorerede eller helt jeres egne råd 🙂 ?

  Svar
  • Tanja Gregersen says:

   Hej Amalie,

   Jeg er faktisk i tvivl, om der findes allergitestede spraytans. Jeg har lige set at Mascha Vang har lanceret en selvbruner kollektion, der har Allergy Certified. Så den skal jeg helt klart have testet.

   Der er intet sponsoret på denne blog. Alt er egne råd, som vi egentlig bare gerne vil dele, da beauty verdenen kan være en jungle. 🙂

   KH

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.