Interview om krystaller – hvad er det og hvilken betydning har de?

Et ærligt interview med Noell Elise, indehaver af Noell Crystals.  

Hvem er Noell Crystals? Og hvordan blev Noell Crystals skabt?

Noell Crystals er min hjertebusiness, som er skabt på et fundament af ren passion, nørderi og en kæmpe portion gå-på-mod. 

På en vild måde er Noell Crystals en stor sammensmeltning af mit livs – indtil nu – erfaringer, kompetencer, viden og så essensen af mig som person. Æstetiker, energibevidst bohemian, historienørd, spirituel, videbegærlig kommunikator. 

Min mission med Noell Crystals er, at pakke sten og krystaller ud af det gamle paradigme, hvor det kun er super spirituelle som benytter dem og formidle, vise og inspirere helt “almindelige” (hvad end det så er) mennesker som enten ikke er spirituelle, eller først lige har fået øjnene op for dét at være energibevidst, og ønsker at invitere disse smukke energiredskaber ind i deres hjem. 

Hvad er en krystal? Hvordan dannes krystaller? Hvor stammer krystallerne fra?

En krystal er en sammensætning af forskellige mineraler, som har gennemgået en – i nogle tilfælde – flere tusinde år lang geologisk proces. Den kemiske sammensætning – altså de grundstoffer eller mineraler krystallen består af – kan være ens flere forskellige steder i verden. Det vil sige, når de for flere tusinde år siden fandt Røgkvarts i Skotland som det første sted i Europa, hvor de keltiske præster brugte det som en meget hellig genstand i deres ceremonier – så fandt de det også i det gamle Mesopotamien, også kaldet for civilisationens vugge. Kvarts er kvarts, og så er det ligegyldigt om det er fundet i Norge eller Brasilien. 

Da krystaller er skabt i naturen, hvor alt kan smelte sammen, så er de sammensat i nogle overordnet mineralgrupper, som så variere indenfor gruppen. Det betyder også, at man groft sagt kan sige, at alle krystaller – ligesom mennesker – kommer fra én og samme ting. Og så er de i takt med vores jords udvikling, blevet udsat for forskellige processer, som har ændret og påvirket deres mineralsammensætning. 

Jorden består af smeltet magma, gas, jern, svovl og meget mere. Mineralske opløsninger er smeltet ned i hule rum, op i jordens kappe, og alle mulige andre steder hen, hvor de er blevet udsat for højt tryk eller varme eller kulde osv. Og det er denne rejse, som har gjort dem forskellige.

Hvad betyder det, når man siger, at krystaller har en vibration? Hvordan virker krystaller? 

Blæsten kan du ikke få at se – men den er der jo. Du kan se den qua det den rammer, som så går i bevægelse. Andet står i læ, og du vil derfor ikke kunne se blæsten dér. Det er lidt sammenligneligt med mennesker, og om de tror på, at krystaller vibrerer med energier. Nogle vil altid leve i læ. I mens andre lever lige dér – i blæsten – og ønsker at styrke, højne og få det bedste ud af deres energi, samt af sten og krystallers energi. 

Alt er Energi. Jeg møder mange som er forundret – nogle ligefrem skeptiske – som på ingen måde vil høre tale om, at en krystal vibrerer med en energi, og fred være med det. Jeg er ikke ude på, at tvinge noget ned over hovedet på andre mennesker. Og jeg forstår skam også, at mennesker som er opvokset i videnskabens tid, hvor vi har brug for evidens for at kunne godtage en påstand, har svært ved at rumme dét, jeg siger. 

Abonnement på Illustreret Videnskab 

Nu abonnerer jeg selv på Illustreret Videnskab. Og måned efter måned er der artikler omkring Universet, andre galakser, sorte huller og mange spændende ting som forskere prøver at finde svar på. Og de siger selv, at de ikke kan forklare alt. Videnskaben siger, at Universet er bygget af atomer – men at det kun er cirka 5 procent som består af atomer. De ved ikke hvad de resterende 95 procent består af. Nu har fysikere lavet observationer som gør det klart, at mørk energi eksisterer. Men de kan ikke vise os den energi. Så hvordan kan vores tids fysikere være sikre på, at noget de ikke kan vise os frem, så vi kan se det, ren faktisk eksistere?

Dog er de sikre på, at universet består af energi. Dr. Jonathan Pearson siger, at den eneste forklaring de har er, at der er Energi forbundet med et tomt rum. Det vil sige, et rum som virker tomt, livløst og dødt har stadig energi. 

Kilde: https://www.pressreader.com artikel fra Illustreret Videnskab.

Alt har energi 

Derfor vil jeg sige, som jeg siger til alle. Alt er Energi. Et træ er Energi. Din tallerken er energi. Vinden er Energi. Du er Energi. Men hvis du ikke tillægger vindens energi nogen betydning – eksempelvis dén betydning, at du kan skabe elektricitet ud af den – så er vinden “død” for dig. Det er det samme med sten og krystaller. Hvis du ikke tillægger deres tilstedeværelse nogen betydning, så vil du også påstå de er døde ting. Men de er Energi. 

Energi er en slags magnet. Den energi vi selv vibrerer med, fungerer som en magnet, og tiltrækker andres energi. 

Hvordan kan en sten/krystal have en energi? Hvorfor har jeg svært ved at tro på, at de virker?

Det har du højst sandsynligt, fordi vi er opvokset i et evidens hungrende videnskabs samfund. Jeg møder tit nysgerrige mennesker, som undrer sig over, hvordan det fungerer. Kan en sten virkelig have energi? Mit svar er ja. 

Alt har energi. Forskere har studeret Universet i flere årtier, og kan stadig ikke forklare alt. Det eneste de kan sige er, at selv sorte huller hvor intet vokser eller bevæger sig, dér er der også energi.

Kan krystaller bruges forkert? 

Du kan ikke gøre noget forkert, når det kommer til krystaller. Spiritualitet og dét at være bevidst om din energi, og derved skabe magiske forandringer i din tilværelse, er ikke en kogebogsopskrift. Sten & krystaller er ikke slankepiller. De er højtvibrerende energiredskaber, der kan bruges til at rense, løfte og vække energier og egenskaber, som allerede eksisterer i dig. Men det er ditansvar at forandringer sker. Det kræver din konstante bevidsthed.

Energien er i dig ✨

Det er utopi at tro, at man kan købe sig fra at tage ansvar for sig selv, sine følelser og sin eksistens. Jeg har oplevet enkelte skrive til mig, nogle uger efter de har modtaget en krystal, at den ikke virker. De er ikke blevet gladere, rigere, eller hvad end de ønskede at opnå. Men selvfølgelig er de ikke det. Du kan ikke købe dig fra dit eget ansvar for din tilværelse. Jeg kan ikke gøre dig lykkelig. Det kan et andet menneske heller ikke. Så det kan en krystal naturligvis heller ikke. Den eneste der kan gøre dig lykkelig, eller skabe forandringer i dit liv – det er dig. Og hér kan du så bruge krystaller som de powerfulde energiredskaber de er. Men de er ikke løsningen. Og ærligt; du kan skabe forandringer og manifestere alt du ønsker, uden sten og krystaller! For din egen energi og vibration er den stærkeste – og det er DIG som er Magneten i dit liv. MEN du kan bruge sten & krystaller til at optimere, forstærke og fremskynde healing, manifestation eller hvad end du ønsker at lægge dit fokus på. 

Som jeg altid har sagt, og gør meget ud af at pointere, så er der ingen som har patent på hvad der er rigtigt eller forkert, når det gælder spiritualitet og energiredskaber som sten & krystaller. Det der fungerer for mig, fungerer ikke nødvendigvis for dig. Det der føles naturligt og flowagtigt for mig, føles måske fuldstændig modsat for dig.

Invester i dine krystaller 

Hvis du har inviteret en smuk krystal ind i dit hjem blot for dens skønhed, så vil dens energiske vibrationer ikke påvirke dig synderligt. Jeg vil gå så vidt at sige, at du først vil opleve markante resultater, hvis du arbejder aktivt med dit energiredskab, lærer den at kende, mediterer med den, og fortæller den dine intentioner.

For mig er det, at investere i krystaller på grund af deres skønhed lige så legitimt, som at købe dem for at bruge dem som energiredskab. 

Du skal investere i krystaller, hvis du ønsker at lave en livslang investering i dig selv. Du vokser ikke ud af en krystal, eller bliver træt af den efter at have haft den på fire gange. Krystaller er både smukke rent æstetisk, og vil bringe lys og skønhed ind i dit hjem. Hvis du vil have endnu mere ud af din investering, så kan du bruge dem som energiredskab, og arbejde aktivt med dem. Den proces kan du læse meget mere om på min hjemmeside.

Møder du fordomme ved at være spirituel? 

Jeg har faktisk ikke oplevet særlig mange fordomme. Jeg tror primært det skyldes, at min spiritualitet for mig er privat. Det har den været i mange år. En privat sag. Jeg har ikke haft behov for at belære eller fortælle andre noget. Det er først efter Noell Crystals, hvor jeg oplevede en KÆMPE interesse og et stort ønske for inspiration, at jeg er begyndt at dele min spiritualitet. Fordi jeg oplever der er SÅ mange – primært kvinder – der er klar til at arbejde med sig selv, tage ansvar og skabe dét liv de drømmer om.

Når det er sagt, så har jeg da bemærket smilet i folks øjne, især i starten af Noell Crystals, hvis de spurgte ind til det. Men her et år efter, hvor mine “ikke spirituelle” venner kan se, hvor godt det går, er der mange af dem, som ren faktisk er mere åbne og nysgerrige. 

Hvis jeg er overtroisk, fordi jeg tror på, at vi med vores bevidsthed kan ændre vores energi, og fordi jeg bruger salvie, krystaller og andre energiredskaber til at understøtte den proces – så er hele verdens befolkning overtroiske. 

Hvis jeg sætter det helt på spidsen 

Det jeg skal til at sige nu, er meget imod, hvordan jeg normalt vil forklare ting. Jeg ønsker nemlig altid at fokusere på det gode – og ønsker ikke at fokusere på det, der ikke fungerer. Men nogle gange bliver jeg nødt til at bringe dette eksempel op – fordi jeg ved, det skaber en identifikation i nogle mennesker – og derved gør det klart for dem, hvad de eventuelt kunne ændre, blot med deres bevidsthed. 

Lige meget hvem du møder, så har de – måske ubevidst – ritualer. Nogle har ritualer og bruger al deres energi på, at dygtiggøre sig inden for sport. Inden for erhvervslivet. Som håndværker. Andre har også dagligt – måske ubevidste – ritualer. Fx tjekker sociale medier og bruger det som et redskab til at synes, deres eget liv er mangelfuldt. Spiser mad, som giver dem en tung og trist følelse bagefter. Sidder foran Netflix hele aftenen og går i seng og tænker på, at nu fik de heller ikke trænet i dag. Den slags dagligdags – ubevidst – ritual, det er også en energi. Den vibrerer også. Og den vil også støtte dig i at få manifesteret alt dét, du lægger din bevidsthed og energi ind på. Selvom det er ALT det, du ikke ønsker at manifestere. Men hvis du tænker negativt, hvis du taler dårligt til dig selv, hvis du tillader dig selv at følge folk på Sociale Medier, som faktisk dræner dig – så tiltrækker du blot mere af det. 

Men hvis du bruger sociale medier til at inspirere dig. Højne dig. Hvis du spiser mad som giver dig en skøn følelse indeni bagefter – og hvis du er bevidst om ikke at bruge hver aften med Netflix og ligegyldig underholdning; men måske sætter noget på som kan udvide din horisont og viden, og du eventuelt udnytter muligheden til lige at få strukket ud, strikke, eller eventuelt lave nogle styrkeøvelser imens – så tror jeg din energi vil begynde at ændre sig.

Er glasset halv fyldt eller halv tomt? 

Det er så kliche at sige: “Er glasset halv fyldt eller halvt tomt”?, men det er så sandt!

Når du har været sammen med venner, fokuserer du så på hvor hyggeligt det var, de gode snakke I havde, og hvor dejligt det var, at se din ven glad, fordi hun har tabt sig? Eller fokuserer du kun på negative ting?

Det er IKKE hermed sagt, at jeg selv lever med en lalleglad ’happy go lucky’ attitude, og bare synes alt er smukt og alle er dejlige. Der er stadig hårde tider. Og jeg har måtte skære venner fra, fordi det gik op for mig, at den energi de vibrerede med drænede mig – og lige meget hvor megen lys jeg prøvede at hive ind i vores tid sammen, så brugte jeg enorme mængder af min bevidsthed, på at ryste deres vibrationer af mig. Jeg oplever stadig udfordringer, nogle større end før, fordi jeg nu er selvstændig. Jeg oplever hvordan nogle kopiere, stjæler og i det hele taget prøver at udnytte mig og min succes. Og dét er stadig noget, jeg arbejder meget på, ikke at dræne mig og min energi. 

Men jeg ligger altid mit fokus på dette; et menneske er først rigtig glad, når han/hun følger sin egen autenticitet. Og andre mennesker kan mærke om ens energi er ægte eller kopieret. Derudover mener jeg, at Universet har nok til os alle. Der er kunder nok til alle. Der er lykke nok til alle. Der er mad nok til alle og jeg kunne blive ved… Kort sagt, der er nok til ALLE. 

Hvorfor er krystaller gode at have i sit liv og hvad gør de? 

Min passion for sten & krystaller bunder i noget – undskyld mig – endnu vigtigere. Jeg gør meget ud af at formidle, at ALT er energi. For det er det. Og den mest dominerende energi i vores liv, det er vores egen. Det er derfor jeg igen og igen siger til mine følgere og kunder, at de er en magnet. For dét er de. Det er vi alle. Vores energi vibrerer ligesom en Magnet. Vi tiltrækker alt. Og dét er jo utrolig fantastisk, for det betyder også, at vi selv kan styre hvad der kommer vores vej. 

Derfor er krystaller fantastiske at have i dit liv. Sten & krystaller vibrerer med forskellige energier, som vi mennesker har gavnlig effekt af. Nogle krystaller har energier, som vi måske kun i en kortere periode har brug for. 

Hvis du vælger at omgive dig – og især at arbejde aktivt med dem – med krystaller, om det er i hjemmet, i bukselommen eller tasken, så vil det virke som en katalysator og konstant påmindelse om, at lade de energier som ligger spirende i dig, blomstre.

Andre sten & krystaller vil altid være relevante for os, fordi de vibrerer med energier, vi altid ønsker at mærke, og som renser og beskytter vores hjem og egen energi. Dette kunne eksempelvis være Ametyst, Selenit, Sort Turmalin og Bjergkrystal.

Men lige meget, om du ønsker at transformere din energi, vække latente kompetencer – eller forstærke dét, du allerede er god til – så er sten & krystaller energiredskaber, som vil støtte og styrke dig, din udvikling og være med til at fin tune dig og din højtvibrerende magnet.

Svaret er i dag 

Vi mennesker er utrolig meget i vores hoved, men ikke altid på den gode måde. Vi er opdraget til at skulle passe ind i et samfund, hvor der er faste rutiner og regler. Det bliver presset over hovedet på os fra den dag, vi sætter vores ben i en vuggestue. Så vores medfødte evne til, at lytte til vores intuition og vores indre stemme, svækkes. 

Men dét at åbne sig op for sten & krystaller, er lige så meget en øvelse i at finde ind i dig selv igen. Og lytte. Lytte til din intuition. Derfor kan det være ret fantastisk at vælge en krystal ud fra dens blotte udseende – og først derefter læse om dens vibrationer. Der ligger ofte stor læring der i, for du vil opleve, at det giver mening hvorfor den kaldte på dig. Der er noget i dit liv lige nu, som den kan støtte dig i.

Den anden måde er, at man jo ofte selv ved: Hvad ønsker jeg? Hvad mangler jeg? Hvad har jeg allerede styr på, men vil blot have endnu mere af? Og så undersøge hvilken krystal, der vil være et godt energiredskab i den proces.

Hvordan ved jeg, hvilke krystaller jeg har brug for i mit liv?

Jeg får ofte spørgsmål fra folk som kalder sig nybegyndere, omkring hvilke(n) krystal der er bedst for dem at starte med. Og selvom jeg vil sige at Bjergkrystal, Ametyst og Rosenkvarts er nogle, der altid vil være gode for alle hjem – så føles det forkert for mig at skulle opsætte en “regel” om, at denne her er god hvis du først lige er startet. For jeg er ikke dig. Jeg kan jo på INGEN måde vide, hvilken krystal, der er god for dig lige nu og her i dit liv. Jeg kender ikke din historie. Jeg kender ikke til de tryk, den varme, den smeltning og mineralsammensætning, du har været udsat for. Derfor betyder det meget for mig at give poweren retur, og sige at du må vælge ud fra det, du føler dig tiltrukket af. Eller sætte dig lidt mere ind i det, læse om nogle forskellige, og så mærke om de passer til dét, du måske ønsker at arbejde med lige nu. 

Mit råd til dig..

Men ét råd har jeg. Hvis du vil arbejde eller sove med en krystal, så lad det være én af gangen. Ikke sov med en Blonde Agat en enkelt nat. Prøv det af i en periode. Ikke tro du skal lægge dine intentioner ned i 15 krystaller på en gang. Du kan jo heller ikke jonglere med 15 bolde på en gang. Hvad er dit fokus i livet lige nu? Hvor vil du lægge din energi, din bevidsthed? Du kan ikke både arbejde aktivt på at stå stærkere i dig selv og dit eget forhold, alt imens du også vil finde en partner OG give den gas på arbejdet, og dyrke yoga tre gange om ugen – samtidig med at feste fredag og lørdag. Bare opremsningen gør mig træt. Hvad er dit fokus? Lige nu? Hvor ligger dit hjerte? Du har ikke travlt. Læg dit fokus ét sted af gangen og arbejd så med det. Leg med det. Slap af i det. Nyd rejsen. Lige pludselig bliver det en naturlig del af din eksistens – og du kan gå videre til næste fokuspunkt.

Sten og krystaller – og spiritualitet – er ikke en religion. Det er ikke love. Det er inspiration, og så er der det, som rent faktisk fungerer for dig.

Røg og udrensning – hvad er det godt for? Og hvordan gør jeg? 

Vi har ofte fokus på at udrense kroppen via mad, juicekure, bruge miljøvenlige produkter etc. Men vi glemmer ofte, at vores energi og vores hjem også skal renses. Ikke rengøres som et bad. Men renses. 

Selvom det anses som værende spirituelt at brænde Salvie, så er det nu videnskabelig bevist, at det efterlader et rum med 94 procent færre skadelige bakterier i op til 24 timer.
Kilde: http://www.greenmedinfo.com/article/medicinal-smoke-can-completely-eliminate-diverse-plant-and-human-pathogenic-ba 
Salvie er en meget hellig plante for blandt andet indianere, som allerede dengang kendte til dens rensende egenskaber. De brugte den til at rense patienter for dårlige energier, og bringe balance og renhed tilbage. 

Jeg selv renser vores hjem – næsten – hver morgen. Åbner vinduer, tænder for salvie, og bringer røgen rundt i alle rum. Det gør jeg alt imens jeg KUN tænker på positive ting. På alt det, jeg ønsker for mig og min familie. I starten kan det føles uvant. Så gør det simpelt. Sig eventuelt kun ordene højt, eksempelvis “glæde, sundhed, harmoni, nærvær, lys, succes”. Men med tiden kan du udvide. Det er godt for dit sind og din energi, at du taler i nutid om det du ønsker. Som om det er sket. Det giver mere power. “Kære Univers. Jeg er glad og oplever min krop og mit sind er i balance. Jeg har stærke, smukke venskaber. Jeg har stor succes med…”

Salvie kan du bruge, både til at rense dine krystaller, dit rum og din aura for negative og tunge energier. Den vil bringe dig i indre balance, og rense for tunge følelser og vibrationer. Du kan læse meget mere om det på min hjemmeside, hvor jeg altid står klar til at hjælpe dig, hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om noget. 

Her til sidst, vil jeg gerne sige tusind tak for din tid. Dejligt du havde lyst til at læse med. 

Jeg håber, du er blevet inspireret og måske har jeg beriget dig med ny viden, opfrisket noget du i forvejen vidste eller bygget videre på en viden du allerede havde. 

Lige meget hvor du er henne på din udviklingsvej, så stolt trygt på, at svaret er i dig. 

Du er Lys. 

Masser af high-vibe og kærlighed din vej, 

Noell Elise ♡

4 replies
 1. Kamilla says:

  Jeg ELSKER det. Er VILD med krystaller og bruger dem til alt muligt og har dem altid på mig. Det er en skøn rejse at starte på og vildt spændende.

  Bliver bare så glad når man møder ligesindede.

  TAK

  Svar
 2. lenka says:

  Det lyder smukt…det lykkedes mig bare ikke at finde ud af, om du også sælge dem…Jeg er ikke medlemmer af indstagram,mon det er der, det foregår?
  Kunne tænke mig aventurin eller ametrin, fra din beskrivelse…hvor vigtigt er det med ens fødsels tegn?

  Svar
  • Camilla says:

   Hej Lenka, tak for din besked <3

   Du skal have fat i Noell, hvis du vil høre mere om krystallerne.

   Du kan finde hende på noellcrystals.com

   God fornøjelse med det. Vi sender dig god energi <3

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.