Lav din egen solcreme

Lav din egen solcreme

Lav din egen solcreme hjemme i køkkenet

I dag findes der heldigvis mange certificeret solcremer, som indeholder kemikalier, som en mindre skadelige end tidligere og ingen parfume. Dog kan det stadig være en jungle at finde rundt i. Spørgsmålet for mig, ender altid på; Hvorfor skal der være sååå mange ingredienser i? Hvorfor kan det ikke gøres mere simpelt? Og derfor har jeg i år kastet mig ud i at lave min egen solcreme.

Jeg har læst en del om erfaringer med at lave sin egen solcreme og synes egentlig det er ret spændende. Det at du med relative få ingredienser, kan lave en solcreme, der kan tage dig igennem en sommer uden skadelig kemi, synes jeg, er fantastisk.

Jeg vil gerne støtte op omkring Kræftens Bekæmpelse’s fire solråd og derfor også understrege dem her:

Søg i skygge mellem kl. 12-15

Brug solhat

Brug solcreme

Sluk solariet

Samtidig er vigtigt for os at få sol, da D-vitamin dannes i huden med hjælp fra solens stråler. Det skal dertil tilføjes at kroppen danner nok D-vitamin, hvis blot man er ude i solen 10-20 minutter om dagen 3 gange om ugen. Og det smarte ved D-vitamin er, at det oplagres i huden og gemmes til de mindre solskinnende dage.

D-vitamin er vigtigt, fordi det øger optagelsen af calcium fra tarmsystemet og er nødvendigt for knoglernes og tændernes omsætning af calcium og fosfat.

 

Simpel guide: lav din egen solcreme med SPF30

 

Indkøbsliste

Tiosol (kan købes her)

Økologisk koldpresset kokosolie (kan købes her)

Økologisk koldpresset hindbærkerneolie (kan købes her)

E-vitamin (Kan købes her)

 

Step 1

Varm 50 ml. kokosolie op, så den bare lidt smelter, men ikke som sådan bliver opvarmet

Step 2

Kom 40 ml. tiosol ned i gryden

Step 3

Bland 15 ml. hindbærkerne olie i

Step 4

Kom et par dråber E-vitamin i

Step 5

Rør det hele sammen til en ensartet hvid masse

Step 6

Kom i din beholder og lad den afkøle

Funktionen af de forskellige ingredienser

Jeg har valgt at bruge olier, der har et naturligt solfilter. Det, der kan være en udfordring ved selv at lave solcreme er, hvor høj solfilteret i realiteten er. Jeg er gået efter et solfilter på omkring SPF25.

Koskosolien er nærende og nemt at smøre ud. Den er med til at holde konsistens og at solcremen ikke er FOR flydende. Da koskosolie har et smeltepunkt ved mellem 20-28 grader er det en fordel at holde den lidt afkølet – evt. i kølertasken og altid i skyggen. Koskosolie har et naturligt SPF på 6, men er ikke regnet med i min blanding.

Hindbærkerneolien er meget plejende og er rig på Omega-3 fedtsyrer, Omega-6 fedtsyrer og E-vitamin. Den har også lidt solbeskyttelse i sig og også fantastisk, helbredende, hvis du har fået for meget sol.

Tiosol er et naturligt solfilter. Det består af Carthamus Tinctorius Seed Oil (olie fra tidselfrø), Titanium Dioxide (et naturligt mineral), Aluminia, Polyhydroxystearic Acid (emuligeringsmiddel) og Silica (et naturligt mineral). Derfor er det helt hvidt, og gør at denne type solcreme, gør huden en smule hvid, når vi smører det på.

E-vitamin er et naturlig konserveringsmiddel og gør at jeg er sikker på, at solcremen kan holde hele sommeren.

Blandingsskema

Dette skema er fundet inde på Urtegaardens hjemmeside og baseret på deres forsøg og den professionelle viden de har.

God fornøjelse

Skriv, hvis du er i tvivl om noget eller har nogle spørgsmål. Jeg vil selvfølgelig understrege, at det er på eget ansvar at bruge denne solcreme. Det er vigtigt, du føler dig tryg ved at bruge den. Grunden til jeg gør det, er udelukkende fordi, jeg synes, det er rart at vide, hvad jeg kommer på min hud.

2 replies
  1. Sascha says:

    Ville høre om man kan lave sin egen solcreme uden brug af tiosol? Et andet form for fysisk filter. Kan se at tiosol indeholder aluminium og da jeg har en datter med aluminiums allergi duer det ikke at bruge det.

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] til, hvordan det kan gøres. Den indeholder blandt andet kokosolie og er super nem at lave. Klik her, for at få […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.