Lipglosslancering – limited edition

I Miild bruger vi, som de fleste af jer ved, meget tid og energi på produktudvikling, i og med vi har valgt at vores produkter skal leve op til de tre certificeringer AllergyCertified, Svanemærket og COSMOS. 
Vi har i hele 5 år udviklet på en lipgloss, der, ligesom vores foundation, altså har været længe undervejs. I juni 2021 fik vi endelig produceret en prøve, der levede op til både certificeringernes krav og vores kvalitetskontrol og satte den i produktion. Kort efter udgav Forbrugerrådet Tænk en artikel, der bygger på en rapport fra EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet). Rapporten undersøger og sår tvivl omkring sikkerheden af titandioxid i fødevarer. Forbrugerrådet Tænk har ud fra denne besluttet at give læbeprodukter med titandioxid i en B-kolbe. Svanemærket har ligeså valgt at følge EFSAa vurdering og certificerer altså ikke længere læbeprodukter der indeholder titandioxid. 

Når ny viden som denne kommer frem, stopper vi i Miild op og overvejer situationen. Den lipgloss vi har fået godkendt indeholder titandioxid, og vi har derfor valgt at kigge alle de relevante materialer igennem med hjælp fra vores dygtige kemiingeniør for at være sikre på at træffe den rigtige beslutning. Brugertryghed er altafgørende for os, og vi vil derfor ikke lancere et produkt, vi mistænker for at være skadeligt. Vi har på baggrund af den evidens, der er på området og vores kemiingeniørs vurdering valgt at lancere lipglossen alligevel. Hvorfor, vil vi gerne uddybe for jer.

Titandioxid

Når vi mener, vi kan lancere læbeproduktet uden bekymring, skyldes det, at man I EFSA-rapporten inddrager data fra Nano Titandioxid, da der ikke er et størrelseskrav på den Titandioxid, der anvendes i fødevarer. Et nanostof defineres ved at over 50% af stoffet er under 100 nanometer. For at et stof kan godkendes som tilsætning til fødevarer, skal man uden tvivl kunne bevise, at stoffet ikke er genotoksisk. Ved en af testene udført på nanomateriale opdagede man potentiel genotoksitet ved nanostørrelse. Denne usikkerhed gør, at Titandioxid altså ikke kan anbefales af EFSA som fødevaretilsætningsstof og at Forbrugerrådet Tænk mistænker ingrediensen for at være kræftfremkaldende. Derfor tildeles læbeprodukter med titandioxid b-kolben. 

Vi er i Miild uenige i denne vurdering af flere årsager. Der er endnu ikke noget data, der konkluderer at titandioxid skal være skadeligt i læbeprodukter. Den data, der skaber tvivl, er målt på nanoform. Titandioxid med et størrelsesforhold større end nanoform har tidligere været vurderet sikker. Vi har selvfølgelig ifbm. den usikkerhed rapporten har rejst, fået oplysninger om partikelstørrelserne af den titandioxid, der bruges i vores lipgloss. Her kan vi konkludere, at der ikke er nogen partikler med en størrelse under 130 nanometer. Vi er altså slet ikke i nærheden af de størrelsesforhold, der potentielt kan skabe tvivl om sikkerheden. 

Både AllergyCertified og COSMOS godkender produkter indeholdende titandioxid og fødevarestyrelsen har heller ikke gjort yderligere tiltag. Vi føler os på baggrund af alle disse vurderinger til sammen trygge ved at lancere lipglossen. Dog har vi besluttet at vores førsteprioritet forsat må være A-kolbe og alle tre certificeringer på samtlige af vores produkter. Derfor sælger vi denne udgave af vores Lipgloss i limited edition og fjerner titandioxiden i næste produktion. Det betyder at farven på den kommende lipgloss bliver en smule mørkere. 

OBS: den lipgloss vi udgiver nu har alle tre certificeringer. Svanemærket godkendte produktet i sommers, men vil ikke fremover godkende det, på baggrund af den nye rapport. Derfor har 01 Posy altså alle tre certificeringer. 

Læs mere om vores nye Concealer Duo her

Her kan du finde vores dejlige lipgloss

9 replies
 1. Alice Mose says:

  Hej
  Vil gerne høre, hvad koster det for lipglosslancering. Det stå ingen pris på?
  Jeg vil gerne prøve den.
  Mvh Alice

  Svar
 2. Helle Holm says:

  Hej
  Jeg er også meget interesseret. Savner også pris og også at kunne se farven alene ( ikke på nogens læber) fint også at se farven på forskellige kvinder ( hudfarver)
  Vh Helle Holm

  Svar
 3. Lotte Toft says:

  Hej
  Jeg er også en af dem, der elsker lipgloss, men hvor køber man den? Den er ikke i webbshoppen?
  Vh Lotte

  Svar
 4. Helene H. Junker says:

  Hej Miild
  Mega fedt….. men han heller ikke finde den på jeres wep shop. Har modtaget mail ang lancering af denne smukke lipgloss
  Venter spændt,
  Kærligst
  Helene

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Læs mere om vores dejlige lip gloss 01 Posy her. […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.