Miild har 1 års fødselsdag

Det er helt vildt! Tænk, det er Miild 1 års fødselsdag – det er allerede et år siden, at vi lancerede Miilds første makeupkollektion.

Den 20. april 2017 fløj sommerfuglene rundt i maven på os. Vi stod klar til at tage imod en masse søde mennesker i Tines lejlighed, hvor vi afholdte vores lanceringsevent. Vi havde på daværende tidspunkt brugt to et halvt år på, at udvikle verdens første makeup mærke – Miild – certificeret af Svanemærket, AllergyCertified og ECOCERT. Vi havde glædet os helt ubeskriveligt meget til at dele den store nyhed med både veninder, familie og resten af Danmarks befolkning.

Rejsen derhen har været lærerig, udfordrende og til tider hård. Den har budt på mange op- og nedture. Den har lært os meget, og gør det stadig. Vi udvikler os hver eneste dag og bliver klogere på så mange ting, som vi aldrig har beskæftiget os med før. Vi har lært, hvordan man driver en forretning, hvordan man udvikler makeup med nye standarder, hvordan man sammensætter et godt team, samt hvordan man får tingene til at gå op i en højere enhed med en forsyningskæde der består af mange forskellige led og samarbejdspartnere.

Den rejse vi har været på so far, har været så sindssyg spændende og selvom den til tider har været meget kaotisk og uforudsigelig, så har den været det hele værd. Vi har haft hinanden hele vejen igennem og det er altafgørende, når man starter en ny virksomhed.

Hvad er der sket med Miild siden vi lancerede for et år siden?

Da vi lancerede Miilds første makeupkollektion havde vi i alt 7 produkter klar. Vi lancerede i 15 butikker og på Matas’ webshop. Da vi fik flere varer hjem, var næste step at sende det ud til vores 10 første Matasbutikker, der skulle forhandle Miild. Det var et stort øjeblik for os, at se Miild stå på hylderne i Matas og mærke forhandlernes begejstring for produkterne. De har støttet os fra start af, og gør det stadig. Det betyder meget for os, når vi er så nye som vi er. Vi fik flere og flere Matasforhandlere på listen og tempoet passede perfekt til vores størrelse som virksomhed.Vi lancerede ikke kun i Matasbutikker. Vi åbnede også Miild i Helsambutikker, livsstilsbutikker, grønne frisører og andre bæredygtige butikker. Alt dette med kæmpe stolthed!

Rejsen med Miild fortsatte

Vi tog til Oslo til Det Norske Svanemærkets årlige konference som talere på scenen. Det var en af de første gange, hvor vi skulle præsentere Miild foran så mange mennesker. Det var nervepirrende, men også helt vildt spændende og lærerigt.

Vi var stolte over, at være inviteret og de var stolte over at have os. Vi har senere afholdt foredrag på Roskilde Handelsskole for 300 elever. Det var en vild oplevelse. Vi skulle fortælle om vores virksomhed og forklare eleverne, hvordan man kunne starte sin egen forretning op. Vi gav dem et indblik i vores forretningsmodel, tankerne bag og svarede på alle deres hv-spørgsmål. Det var en sjov dag og vi lærte igen meget om os selv og vores rejse med Miild.

Mødet med vores forhandlere og kunder er noget af det bedste vi ved

Vi har brugt en masse tid ude ved vores forhandlere, mødt vores fantastiske kunder, som hver dag bekræfter os i, at Miild er nødvendigt og hele vores idé er rigtig.

Dét at høre kundernes historier rører os helt ind i hjertet. Vi har begge siddet med tårer i øjnene, når vi har læst jeres historier. Både fordi, vi kan relatere til udfordringerne, men også fordi, vi kan mærke, at vi hjælper og gør en forskel derude. Det er et kæmpe privilegium for os, og vi er meget stolte over det vi har opnået på så kort tid.

Ude hos vores forhandlere har vi holdt en masse sjove og hyggelige events. Vi har også været på hele to festivaler: Roskilde Festival i samarbejde med Matas og Tisvilde Yoga Festival. Vi har deltaget i Beauty Buffet hostet af Uffe Buchard og Charlotte Torpegaard. Vi har holdt events med blandt andet Hotel Chocolat, Jane Kønig, Maria Black, SAND Copenhagen og Fillippa K. Det er så dejligt og meget overvældende for os, at vi er blevet taget SÅ godt i mod.

Hvad har rejsen ellers budt på af dejlige ting?

Vi har været med til ELLE & DIG, hvor vi sammen med Anne P fra ELLE stod på scenen foran 600 kvinder og lagde makeup. Vi fortalte vores historie og snakkede blandt andet om vores pap-emballage, der skiller sig ud på et marked, hvor der ikke før er blevet brug genbrugspap som emballage til makeupprodukter.

I november måned holdte vi en forkælelsesdag for 12 kræftramte kvinder, som vi

kaldte #LEVNU. Med denne dag, havde vi i samarbejde med Wellcome og FinFysio lavet en forkælelsesdag, der indeholdte saunagus, massage, yoga og styling. Kvinderne fik hver et fint sæt tøj med hjem, de fik lagt makeup og Jurenka Skincare forkælede dem med alle hendes skønne produkter. Dagen var så fantastisk. Det var skønt at opleve, hvor meget denne dag betød for disse kvinder, og hvor meget deres hjerter blev fyldt op.

Lidt senere på året besøgte vi Rigshospitalet og deltog i ’Kræftværket’ – et initiativ for Kræftpatienter. Det var en kvinde-aften, hvor vi lagde makeup på alle de søde kvinder, der deltog.

Buy one – plant one

Det var navnet på den kampagne vi kørte i november og december. Vi plantede træer i Khasi Hills i Indien med alle vores søde og trofaste kunder. Kampagnen gik ud på, at for hver æske der blev købt, for hver gang plantede vi et træ i Indien i Khasi Hills. Det var endnu engang helt fantastisk at se, hvor godt alle tog imod den og havde lyst til at støtte. Vi har næsten fået solgt alle de 3.000 æsker, som var målet, men hvis du gerne vil have fingrene i kampagneæsken, er der stadig nogle af vores forhandlere der har et par stykker tilbage 😉

Miild Muse

Vores dejlige mikro influenter. Dem der hjælper os med at sprede budskabet om Miild. Dem der sammen med os, fortæller omvores tre certificeringer, de rene ingredienser og vores historie. De betyder alverden for os. Vi ville ikke kunne gøre det vi gør, uden vores engagerede og inspirerende Miild Muses.

Nyt år – nye tiltag

I starten af 2018 skete der rigtig mange dejlige ting for os. Miild familien blev udvidet og vi fik ny direktør, Henrik Niclasen og ansatte Camilla Birkebæk, som vores Content- & Relationship Manager. Vi er meget stolte af vores nye team. Vi har fundet nogle kompetente mennesker, som er utrolig dygtige til det de gør og det har været det helt rigtige at få dem ind i Miild. Vi står utrolig stærkt som team og gør hver især det vi er bedst til. Energien kan mærkes og løfter os alle hver dag.

I februar måned fik vi vores første rigtige kontor. Altså et kontor, som ikke var i stuen hjemme i vores lejligheder. Det var en stor dag for os alle, da vi skrev under på lejekontrakten ude på Islandsbrygge. Det er så fantastisk at få et kontor og vi er meget glade for vores andet hjem. Det er lyst og lækkert og vi har hurtigt fået det gjort Miild agtigt.

Når ildsjæle mødes

Vi har lavet vores første podcast sammen med Ilse Jacobsen. Vi blev kontaktet af Heartbeats, der spurgte, om vi ville møde Ilse Jacobsen og sparre med hende. Det ville vi rigtig gerne. Vi har allerede mødt Ilse før til Vækstfondens årsmøde sidste år. Det var hyggeligt at snakke med hende igen og få indblik i hendes iværksætterliv. Hun berigede os med en masse gode erfaringer og råd, som vi helt sikkert vil tage med videre.

Sidst men ikke mindst…

Fredag den 20. april var en stor dag for os. Det var Miild 1 års fødselsdag og vi var nomineret til to priser ved Danish Beauty Award, som blev holdt samme aften. Vores smukke Bronzer Apricity vandt desværre ikke nogen pris, men vi gik fra showet med en stolt og beæret følelse over, at vi efter kun et år på det danske marked, var nomineret i to meget anerkendte kategorier. Vi har dyb respekt for de mærker vi var nomineret oppe imod og er rørte over, at vi fik æren af, at være nomineret til både Årets Forbrugerpris og Årets Danske Produkt.

Vi fejrede vores 1 års fødselsdag med et brag og håber, at vi en dag får lov til, at vinde en Danish Beauty Award statuette. Vi fortsætter i hvert fald med at kæmpe for det. Ligesom vi fortsætter med at kæmpe for renere makeup og mere gennemsigtighed i beautybranchen.

Med varme og kærlighed,

Tine & Tanja ♡

Hvad betyder det – naturlige kosmetiske produkter? Læs mere her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.