Neglelak uden farlig kemi

Vores anbefaling af en neglelak uden kemi

For os er det også en svær balance med neglelak. Både fordi, der ikke er lavet ret meget forskning omkring neglelak og hvor meget vi optager gennem neglen.

Vi har fundet frem til at disse ingredienser, som bør du være opmærksom på ift. neglelak:

 • Formaldehyd/Methanal (direkte forbundet med at være kræftfremkaldende)
 • Dibutyl Phthalat/DBP (forbudt i EU og kraftigt hormonforstyrrende)
 • Toluen (kan give kvalme of forårsage hovedpine og det er også hormonforstyrrende)
 • Kamfor (dette stof gør dine negle ikke kan ånde og kan skade din lever)

Little Ondine

Vi har fundet et rigtigt fint neglelak mærke, som vi kan anbefale dig: Little Ondine. Det vi godt kan lide ved dette mærke er at den er økologisk og lavet på naturlige ingredienser, den er lugtfri, den er ikke luftttæt og derfor bliver dine negleplader ikke gule, den har en smart peel-off effekt, så du bare kan pille neglelakken af uden brug af acetone eller anden neglelakfjerner. Og vi synes det er så lækkert, du kan få den i lidt over 80 forskellige farver. Nu sidder du måske og tænker: Holder den? Og det synes vi faktisk, den gør. Little Ondine er et renere alternativ, men når det så er sagt, så havde Tine faktisk hendes på tæerne i hele 14 dage. Samtidig synes vi, prisen er god. De ligger imellem 115-125 kr. Du kan købe Little Ondine i udvalgte Helsam butikker og online her.

Vi tager ingen chancer

Pga. manglende forskning og fordi vi er i tvivl, så tager vi ingen chancer. Vi vil hellere undvære neglelakken end at risikere at udsætte vores kroppe for farlig kemi. Vi blev meget glade, da vi første gang opdagede Little Ondine. Vi elsker, når der udvikledes alternativer, der faktisk virker.

De anbefalinger vi kommer med, kan vi ikke garantere, du kan tåle. Vi anbefaler dig det, fordi det fungerer for os som allergikere og bevidste forbrugere – og fordi det er et renere valg.

Skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål eller har haft nogle oplevelser med neglelak.

11 replies
  • Tanja Gregersen says:

   Hej Sanne,
   Det vi mener med, at neglen kan ånde, er at kamfor er lufttæt og gør at neglen ikke kan optage næring og samtidig gør at den bliver gul. Dette indeholder Little Ondine ikke og lukker derfor ikke neglen eller gør den ikke kan “ånde”.
   Vi håber, det giver mening 🙂

   Svar
   • Sanne says:

    Neglen optager ikke næring så snart den har forladt matrix. Derudover er det i langt de fleste tilfælde pigmenten i lakken, der gør neglen gul.

    Svar
    • Tine Svendsen says:

     Hej Sanne

     Tak for din supplering, omkring neglens opbygning.
     Neglene er en del af huden, og derved påvirkes de, af de indre og ydre faktorer (-kost, skønhedsprodukter etc.) som vi udsætter dem for.
     Det kan sagtens være, at overvægten af tilfælde af misfarvning, kommer ifm. pigmentpåvirkning, – tak for dit input.

     God aften 🙂

     Svar
     • Sanne says:

      Nej, neglen er ikke en del af huden. Negle er lavet af keratin og er døde, det er huden ikke. Jeg vil anbefale jer at læse nogle af Doug Schoon artikler, han er en af de førende uafhængige forskere på om rådet.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.