Sensitiv hud og hudallergi

Negligerer du også kroppens signaler?

Hos Miild arbejder vi for, at du som forbruger har de bedste forudsætninger for at passe på dig selv og din hud. Derfor er det vores fornemmeste opgave at være med til at uddanne og informere på områder, der er mindre italesatte og kan være svære at navigere i. Et af de områder er forvirringen mellem sensitiv hud og hudallergi.

Sensitiv hud eller hudallergi?

Talrige kvinder identificerer sig med den sensitive hud og oplever, at der ikke skal meget til før huden irriteres, slår ud eller brænder. Hvis du er en af dem, der kan genkende nogle af følgende symptomer:

 • Kløe
 • Svien
 • Hævelse
 • Tørhed
 • Knopper
 • Udslæt

Så er dette post til dig.

Sensitiv hud er en term, der bruges i flæng om alt fra knastør, kløende hud til en hud med tilbagevendende urenheder og udbrud – det bliver således et paraplybegreb, der kan dække over alverdens hudtilstande. Derfor kan det være svært at gennemskue, hvilken hudtilstand vi selv oplever, og hvordan man bedst behandler den. Desværre ender det ofte med, at vi blot accepterer tilstanden og sætter vores lid til de produkter, der på markedet brandes som rene, nænsomme og naturlige.

Vi forstår godt denne tendens, da vi selv har oplevet hvor uoverskueligt, det kan være som forbruger at begive sig ud i den kosmetiske verden. Problemet er bare, at vi desværre ofte kommer til at ignorere kroppens signaler, i det vi blot tilskriver symptomerne sensitiv hud. Hermed ikke sagt, at det ikke kan være tilfældet, for det kan det sagtens. Men hvis din hud over længere tid er irriteret og gentagende gange reagerer i form af det ene eller det andet symptom, råder vi dig til at undersøge det nærmere, da en af årsagerne kan være hudallergi.
Selvom du måske tror, du bruger de mest nænsomme produkter, er det ikke altid til at vide, om en af de naturlige og eller økologiske ingredienser, du påfører din hud, faktisk er det, den reagerer på.

1 uf ad 4 kvinder i Europa udvikler i løbet af deres liv hudallergi.

Symptomerne herfor kan være akkurat de samme, som de vi forbinder med den sensitive hud, nemlig:

 • Kløe
 • Svien
 • Hævelse
 • Tørhed
 • Knopper
 • Udslæt

Derfor er det så vigtigt at tage kroppens tegn alvorligt og opsøge læge, hvis man oplever længerevarende gener.

Hvad kan vi gøre?

Det allerbedste råd mod hudallergi er forebyggelse. Jo mindre du udsætter din hud for allergifremkaldende stoffer, des mindre bliver risikoen også for at udvikle hudallergi. Men det kan som bekendt være noget nær umuligt at gennemskue hvilke produkter og ingredienser, der er allergifremkaldende. Særligt i kraft af den fortælling, der går på, at naturlige produkter nødvendigvis er sunde for huden. Sådan forholder det sig desværre ikke altid. Der er masser af giftstoffer i naturen og lige så mange er allergifremkaldende. Derfor er certificeringer som AllergyCertified og Astma-Allergi Danmark en hjælpende hånd for dig som forbruger, når det kommer til at forebygge hudallergi. Certificeringerne sikrer dig produkter lavet af godkendte ingredienser, og gør det muligt at vælge de allergivenlige alternativer.

AllergyCertified eller Astma-Allergi Danmark er en hjælpende hånd for dig som forbruger, når det kommer til at forbygge hudallergi. Kig efter certificeringerne når du handler produkter, som er i kontakt med huden.

Set i lyset af al den viden, vi heldigvis hele tiden opnår, halter lovgivningen en smule, når det kommer til tilladelse af allergifremkaldende stoffer i kosmetik. Hudallergi kan være invaliderende, hvorfor det er så vigtigt at tage kroppens signaler alvorligt.

Vi i Miild mener, det bør være en selvfølge snarere end en udfordring at føle sig tryg i valget af kosmetik. Det er forbrugeren og industrien, der sætter dagsordenen, og kun sammen kan vi ændre på, hvad der i dag tillades af industrien. Kig derfor efter certificeringer og sørg for at tage din krops signaler alvorligt. Hvis du har spørgsmål eller usikkerheder, sidder vi altid klar til at hjælpe.

Du kan læse mere om certificeringer HER.

4 replies
  • Miild Beauty says:

   Hej Jane, tak for dit spørgsmål
   Vi har både en Cleansing Cream og en Cleansing Gel, der begge, ud over at rense din hud, fungerer som øjenmakeupfjerner. Så det er egentlig mest en smagssag. Vores Cleansing Cream er den mildeste rens vi har – den er optimal til den tørre og sarte hud og kan både bruges med og uden vand. Den efterlader huden fri for makeup, blød og fugtet.
   Vores Cleansing Gel er en dybderensende gel med beroligende egenskaber, der er perfekt til en mere kombineret hud. Gelen skummes op i hænderne med lidt vand, fordeles i ansigtet og renses af med vand. Hvis du bruger tårefast makeup anbefaler vi gelen, da den er en smule skrappere end rensecremen.
   Håber det kunne hjæpe – du kan altid læse mere om produkterne her:
   https://miild.dk/p/cleansing-cream/
   https://miild.dk/p/cleansing-gel/

   Hav en dejlig mandag,
   Karla / Miild

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Læs mere om hudallergi her. […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.