Tutorial med ren tandpasta

Hvor ren er din tandpasta?

Tandpasta er i alle danske hjem og vi bruger det hver dag. Men har du taget stilling til, hvor ren din tandpasta er?

Det er desværre sådan at de gode gamle tandpastaer, som Colgate og Aquafresh er på listen over nogle af de mest giftige plejeprodukter.

 

Men hvordan er det så at bruge en ren tandpasta?

Vi har i flere år forsøgt os med forskellige slags ren tandpasta og vi skal gerne indrømme, de ikke alle er lige gode. Vi ønsker stadig at få en frisk smag i munden og det må også gerne skumme lidt. Dertil skal det siges, at det selvfølgelig også er en vanesag.

Ren tandpasta er bare ikke lige så kraftig i smagen og skummer heller ikke lige så meget. Vores bedste råd er at prøve sig lidt frem. Til vores store fortvivlelse er de rene tandpastaer ikke nået dagligdagsbutikkerne endnu. Men mon ikke det snart sker. I mellem tiden kan vi støtte alle de skønne helsekostbutikker, der er rundt i landet. De kan helt sikkert også guide dig ift. smag. osv.

Lige nu bruger Tine en tandpasta fra Dr. Organic og Tanja bruger en fra Purebeginnings.

Vi har begge prøvet at glemme vores tandpasta, når vi har været ude at rejse, også brugt det gamle tandpasta, og hold nu op, hvor føles det bare syntetisk og faktisk giftigt. Som sagt; en vanesag 🙂

Opskrift på naturlig og ren tandpasta

 • 4 spiseske kokosolie (antibakteriel, rensende og styrkende)
 • 1 teske natron som natriumbicarbonat (slibe og blegemiddel)
 • 20 dråber ægte æterisk pebermynteolie (bakteriehæmmende og velsmagende)
 • Tilføj evt. 1 lille pose grøn te (hvis du ønsker et naturlig indhold af fluor)

Lad os lige snakke om flour

Der er mange holdninger til flour. I tidernes morgen valgte man at komme flour i tandpasta, da det styrker emaljen og derfor beskytter mod at få huller i tænderne.

Forskning viser dog, at flour i store mængder kan være skadeligt for din krop og i værste tilfælde kræftfremkaldende. Derfor er vores holdning; om det er farlig i store eller små mængder, hvorfor så tage risikoen? Af den årsag har vi valgt at holde os fra flour.

Plej din bisser

Vores tandlæger vil elske os lige nu. 🙂 Vi kan nemlig ikke lige lade være med at komme med et par ekstra råd til tandplejning. Vælg en blød tandbørste, så du passer på dit tandkød. Køb gerne en med et lille tandbørstehoved, så du kan komme godt rundt i din mund. Husk at bruge tandtråd. Dette hjælper dig med at undgå at få huller inden imellem dine tænder og samtidig hjælper det dig med at opretteholde en god mundhygiejne. Tænk over dit indtag af sukker og drik evt. i ny og næ grøn te fra ActiGreen. Som sagt, indeholder grøn te et naturligt indhold af flour.

6 replies
 1. Trine says:

  Hej til alle der gerne vil lave egen tandpasta med kokosolie. Den er rigtig god, som I også skriver, men der er et minus ved den, som man først opdager den dag afløbet stopper 🙂 Kokosolien er lækker blød og flydende i mundtemperatur, men bliver hård når den kommer ned i det noget køligere afløbsrør – med stop til følge. Det er måske knap så stort problem i lejlighed, fordi der er lunt i rørende og et godt flow, fordi mange bruger den samme nedløbsstamme. Det skal dog ikke afholde nogen – man kan spytte i toilettet, skraldespanden eller i’et stykke papir. <3

  Svar
 2. Karoline says:

  Hej Tanja
  Jeg vil bare rigtig gerne høre hvornår jeres makeup kommer ud. I har før sagt sensommer, men det er vi vidst over. Jeg glæder mig helt vildt til at prøve det. Jeg vil også gerne vide hvor meget jeres makeup kommer til at koste?
  Rigtig godt arbejde, i er virkelig dygtige!

  Svar
  • Tanja Gregersen says:

   Hej Karoline,

   Tak for din besked. Ja, det har taget længere tid end vi lige troede at udvikle. Så derfor satser vi på start 2017. Men vi skal nok holde dig opdateret.
   Er det på det hele? Eller er der noget bestemt, du ønsker priser på? Spændet ligger mellem 129 kr (eyeliner) til 379 kr. (bronzer og highlight).
   Lad mig høre, om du ønsker andre priser.

   Og tak for alle dine søde ord.

   Kh

   Svar
 3. denice says:

  hej med jer. lidt spørgsmål. Hvordan opbevarer i pasten. hvilken form for beholder. og hvor længe holder den mængde der er beskrevet. og sidst, kan man købe ind til det i helsekost butikker eller hvor anbefaler i man køber ind til det.?

  Svar
  • Tine Svendsen says:

   Hej Denice 🙂

   Den hjemmelavet tandpasta skal helst laves med det samme -også bruges. Jeg har faktisk ikke prøvet at opbevarer den endnu. Jeg laver ikke min egen tandpasta hver aften og morgen. Kun lige når jeg har tid og føler for det 🙂 For det er sjovt at prøve noget andet. Jeg har fundet forskellige tandpastaer i Helsam, som også er rigtig gode, og uden al mulig skidt. Så den er god at have liggende når det skal gå lidt hurtigt.

   Du kan købe det hele ind i helsekostbutikkerne, de er også rigtig dygtige til at guide dig. Det kan også være at de har prøvet at opbevare den, så du ikke skal lave en ny hver gang.

   Jeg sender dig lige linket med her hvilken jeg bla. har brugt og synes er rigtig god: https://www.netspiren.dk/pi/BioRepair-Dental-Total-Tandpasta-75-ml-_2255369_126141.aspx

   God fornøjelse 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.