Læs hvordan du rengør makeup pensler

Tines tips til hvordan du rengør makeup pensler

Hvad gør du, når du rengør makeup pensler? Husker du at vaske dem? Har du overblik over, hvordan det skal gøres? Og har du tænkt over, hvad de er lavet af? Det kan nemlig alt sammen have stor indflydelse på dit velvære.

For halvandet år siden blev min støvallergi stærkt forværret. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor mine øjne blev ved med at klø og løbe i vand, og selvom jeg skiftede mine sædvanlige produkter ud med nogle, der var sundere og som bestod af renere og mildere ingredienser, blev det ved. Mysteriet fortsatte længe, indtil jeg til min store overraskelse opdagede, at det blandt andet var støv og bakterier fra mine makeup pensler, der påvirkede min allergi.

I stedet for at smide det hele ud, fandt jeg ud at, at jeg selvfølgelig skulle tage mig godt at penslerne. Jeg vasker nu mine pensler 3-4 gange om ugen med hårshampoo uden parfume. Ind i mellem supplerer jeg med balsam, da pensler, ligesom hår, også har brug for pleje. Det har gjort en kæmpe forskel i forhold til mine allergiske reaktioner, der er blevet meget færre.

I forbindelse med mit tidligere arbejde hos The Body Shop blev jeg gjort opmærksom på brug af dyr i kosmetik. Til jer der ikke kender The Body Shop, er det et af de første beauty brands, der satte fokus på dyrevelfærd i relation til makeup produkter og kosmetikbranchen generelt. Det er vigtigt for mig at tænke dyrevelfærd ind i forskellige aspekter af min hverdag. Derfor er jeg altid på vagt over for, om der er anvendt dyr i de produkter, jeg bruger på min hud. Det kan nemlig også give allergiske reaktioner.

“Mange makeup pensler er lavet af ægte hår fra dyr. Jeg fandt ud af, at bakterier trives bedst i ægte hår, og derfor er jeg nu gået over til makeup pensler lavet med syntetiske hår.”

Det har gjort en kæmpe forskel; jeg får ikke samme allergiske reaktioner som før og rent teknisk lægger makeuppen sig også mere jævn på min hud. Som tidligere nævnt er det derfor vigtigt, at makeup pensler vaskes jævnligt, da makeuprester samler en masse bakterier, som er usundt for huden.

Udover at rengøre makeup pensler jævnligt og at udskifte makeup pensler med ægte hår til pensler med syntetiske hår, kan jeg anbefale at lægge alle makeupprodukter og makeup pensler i gennemsigtige tasker og kasser. Det er ganske enkelt mere hygiejnisk, fordi de ikke bliver udsat for støv og snavs. Og så er det meget nemmere at finde rundt i de gennemsigtige tasker og kasser.

Jeg er helt sikker på, at der er mange af jer, der ligesom mig aldrig har skænket det en tanke, at makeup pensler kan fremkalde eller forstærke allergi, men heldigvis er det nemt at gøre noget ved det.

Mine bedste hygiejneråd

 

 • Rengør makeup pensler mindst én gang om ugen eller oftere, hvis du ligesom jeg er meget sensitiv.
 • Vask makeup penslerne i hårshampoo uden parfume; fordel først produktet i din håndflade og lav dernæst cirkelbevægelser med penslen ned i håndfladen. På den måde får du nemmere og hurtigere bakterier og snavs ud af penslen.
 • Få så meget af vandet ud af penslerne og læg dem derefter på et rent håndklæde. Personligt gør jeg dette om aftenen, så de er tørre og rene til næste dag.
 • Udskift makeup pensler med ægte hår til syntetiske hår.
 • Læg dine makeup pensler og produkter i gennemsigtige makeuptasker – og kasser.

Jeg vil anbefale at handle hos Muji – der kan man få så meget forskelligt i gennemsigtige kasser og andet opbevaring.

Så husk, det er virkelig vigtigt at have hygiejniske rutiner med hvor du rengør makeup pensler, for i sidste ende vil din hud takke dig for det 🙂

12 replies
  • Tine Svendsen says:

   Hvis du har allergi eller følsom hud kan du nemmere reagere på dyre hår.
   Tanja har f.eks prøvet en meget voldsom reaktion, hvor hun hævede op i ansigtet af at bruge en pensel af dyrehår, også kaldet “ægte hår”. Det var meget skræmmende at se.
   Jeg begyndte at reagere på dyrehår for ca. et år siden, hvor det begyndte at vise sig ved kløe og udslæt. Så vil altid anbefale at være på den sikre side 🙂

   Svar
 1. Sarah Maria Joost Larsen says:

  Tak for påmindelsen 🙂 Det plejer at være Tanja der er efter mig 😉 (kærligt ment)

  Svar
 2. Kristine says:

  Skønne produkter! Hvorfor anbefaler i at opbevare pensler og makeup i gennemsigtige kasser? Har det en indvirkning på hygiejnen eller?

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] både når vi snakker makeuppensler, men også tørbørster. Brug derfor samme metode, som når du renser dine makeuppensler. Påfør en lille klat parfumefri shampoo i hånden, bland det med vand og kør børsten rundt i […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.