rengøring af makeup pensler

Rengøring af makeup pensler

Har du også tendens til at glemme rengøring af dine makeup pensler? Det kender vi godt. Der er så meget andet man hellere vil bruge sin tid på og er det virkelig så vigtigt? Ja, det er det faktisk. Af flere årsager er det helt essentielt at få vasket sine pensler regelmæssigt, og faktisk behøver du hverken bruge penge på dyre renseprodukter eller oceaner af tid. Læs med her for en lynhurtig vaskeguide, der ikke behøver koste dig så meget som 1 kr. 

Hvorfor er rengøring af makeup pensler vigtigt? 

Den allervigtigste grund til, at rengøring af makeup pensler bør prioriteres, er hygiejne. Der samler sig alt fra støv, døde hudceller og diverse bakterier i dine pensler, både når de bruges, og når de ligger i skuffen. Fordi vi bruger penslerne direkte på huden, er det vigtigt at sørge for, de er så rene som muligt, så ikke vi påfører huden unødvendigt snavs. 

En anden grund til, at penselvasken er vigtig, er selve resultatet af den makeup du påfører. Hvis du oplever makeuppen klumper, eller er svær at arbejde med, kan det faktisk skyldes en lidt for beskidt pensel. Jo længere tid, der går uden du vasker dem, jo mere samler hårene sig og effekten af penslen forværres. Prøv at læg mærke til forskellen på resultatet næste gang dine pensler er nyvaskede. 

Hvor tit skal jeg vaske mine pensler? 

Hvis du bruger makeup regelmæssigt, anbefaler vi dig at vaske dine pensler en gang om ugen. Du kan eksempelvis gøre det til en del af en søndagsrutine, hvor du måske alligevel går og ordner lidt hist og her. 

Hvad skal jeg bruge til rengøring af makeup pensler? 

Som nævnt behøver du ikke investerer i noget som helst, da alt du skal bruge til en penselvask, højst sandsynligt, er noget du allerede har i dit hjem. Alt du behøver er:  

  • Håndklæde/viskestykke 
  • Hårshampoo (vi anbefaler altid at benytte en shampoo uden parfume) 

Hvordan gør jeg? 

Tag et pump shampoo ud i hånden, gør penslen våd og bevæg den i cirkler mod håndfladen. Gør penslen våd igen og gentag processen indtil penslen ikke udskiller mere produkt. Så enkelt er det. Når penslerne er rene, sørger du for at klemme så meget vand ud af dem, du kan. Herefter folder du et håndklæde eller et viskestykke, så penselhovederne ligger skråt, mens de tørrer. På den måde sørger du for, at det resterende vand ikke løber mod penselskaftet og slider på limen, men derimod ud langs hårene. Voila, det behøver ikke tage mere end 5 min. 
Sørg for at penslerne har god tid til at tørre, før du bruger dem igen. Helst + 10 timer. 

Lad os sammen gøre penselvasken til en god vane. 

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] både når vi snakker makeuppensler, men også tørbørster. Brug derfor samme metode, som når du renser dine makeuppensler. Påfør en lille klat parfumefri shampoo i hånden, bland det med vand og kør børsten rundt i […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.