Sandheden om læbestiften

Dét vidste du ikke om læbestiften

De fleste kvinder, har brugt læbestift i løbet af deres liv. Der har endda netop været, en kæmpe trend med læbestiften i mange strålende farver. Og smukt ser det ud. Men har du tænkt over, hvad din læbestift indeholder, og hvor den ender henne?

Vi spiser i gennemsnit 2 kg læbestift på et liv!

Huden er kroppens største organ, og optager bl.a. den kropspleje du påfører den, de kemikalier der findes i dit tøj osv. Vi har mange hudlag, men på læberne har vi færre. Det er derfor, at de er mere røde (og kysseklare), fordi huden er tyndere og dermed ses blodet tydeligere igennem.

Læbestiften absorberes og optages også af huden. Det skønnes, at kvinder i gennemsnit spiser 2 kg. læbestift på et liv! Dette ville egentlig ikke være et problem, hvis læbestift udelukkende bestod af sunde proteiner og lækre olier. Men det gør de desværre ikke. Forskere, ved UC Berkeley´s School of Public Health, testede 32 gængse mærker af læbestifter og lipgloss, som kan købes i mange butikker og parfumeafdelinger. I læbestifterne opdagede de bly, cadmium, krom, aluminium og fem andre metaller, der i nogle tilfælde fandtes i mængder, som kunne give anledning til potentiel sundhedsmæssig bekymring.

Puha, tænker du så, det lyder da ikke særlig rart. Og du får sandsynligvis lyst til at smide alle dine læbestifter ud.

Men hvad kan du alternativt gøre? Du kan fx. prøve at forstå din ingrediensliste, og derved gøre en indsats for at kende og undgå de mest skadelige kemikalier. Samtidig kan du lade dig guide af diverse troværdige certificeringer. Hvis du er storforbuger af læbestift, så kan du vælge at bruge det moderat – altså skære ned på dit forbrug. Du kan evt. lege med at lave noget selv? En god blush og så en god og ren læbepomade henover.

Mit bedste råd til dig

Jeg havde en dag en samtale med et par unge familiemedlemmer, hvor vi berørte emnet om babyer, der fødes med eksempelvis deforme kønsdele. Forskningen herom, viser tydelig sammenhæng mellem de skadede fostre og fødte babyer, og de kemikalier nutidens produkter består af. Hvad kan man gøre, for at undgå dette og beskytte sit kommende ufødte barn, spørger det unge par mig om? Mit svar var klart, ud fra min viden, som er baseret på den – heldigvis, mere og mere tilstedeværende oplysning og debat om emnet; TÆNK over hvad du spiser, bruger på din hud og generelt udsætter din krop for. Vær kritisk! Små ændringer i vaner i hverdagen kan betyde meget. Spis økologisk, undgå parfume samt parfumerede produkter, vask dit nye tøj inden du tager det i brug og vælg ren kosmetik. Og som tilføjelse, undgå så vidt muligt de læbestifter med farlig kemi.

Skal vi undvære læbestiften?

Jeg har ikke lyst til at fravælge kosmetik, heller ikke læbestift. Men jeg har heller ikke lyst til at udsætte mine kommende ufødte børn for skader. Jeg vil respektere min egen krop, og de kommende generationer så meget, at jeg vil være aktiv omkring alle de valg, hvor det er muligt at vælge det sunde alternativ til. Og mon ikke, at vi en dag kan vælge en lækker og ren læbestift fra Miild. 🙂

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.