Sundhed og skønhed, indeni og udenpå

Det første jeg tænkte, da jeg fik konstateret overfølsomhed over for skønhedsprodukter, var øv! – Hvad kommer det til at betyde? Kan jeg ikke bruge makeup længere? Kan jeg ikke dufte dejligt af min yndlingsparfume? Jeg var godt klar over, at noget skulle forandres med de kraftige allergisymptomer, jeg var plaget af. Men at sige farvel til makeup var meget svært, og i sidste ende vidste jeg, at jeg aldrig ville kunne sige helt farvel til det. Så jeg måtte finde på noget andet. I dette blog indlæg skal vi kikke på sundhed og skønhed, indei og udefra.

Jeg kom frem til, at jeg godt kunne undvære min parfume, men min makeup var af høj prioritet for mig. I teorien kunne jeg jo godt helt undlade at bruge makeup. Men det valg var jeg slet ikke klar til at tage. Jeg kunne ikke komme udenom, at jeg måtte lytte til min krops tydelige signaler om større hensyn til min hud – og samtidig kunne jeg ikke give slip på min lyst til og mit behov for at bruge makeup. Det måtte kunne lade sig gøre, tænkte jeg!

Det endte med at blive en meget lang rejse. For med en sådan konstatering var jeg nødt til at nulstille mine tidligere opfattelser og holdninger, mine værdier og vaner. Min allergi tvang mig til at tage det hele op til revision.

Det er en stor del af mig at være kreativ, at lege med makeup og favne skønheden gennem former og farver. Jeg fandt frem til, at jeg VILLE stå ved mit ønske om forsat at udleve min passion. Jeg har altid været optaget af skønhed. Skønhed er mange ting, og den, der kommer indefra, handler for mig om at stå ved sig selv og at hvile i sig selv. Jeg kan se, at mange mennesker går meget op i det ydre, men at det desværre ofte er på bekostning af, hvordan det påvirker vores mentale velvære – både her og nu og på langt sigt.

Vi bruger makeup som et redskab, der kan justere, hvordan vi helst vil se ud og dermed præsentere os for vores omverden. Men er sundhed og trivsel ikke det vigtigste at præsentere for omverdenen? Det føler jeg selv efter flere år med allergi overfor skønhedsprodukter og mange overvejelser om brug/ikke brug af selv samme produkter.

Når vi er sunde, udstråler vi både skønhed OG velvære. Jeg søger en balance, mellem den skønhed jeg dyrker udenpå, og den skønhed jeg mærker indeni. For mig betød det at finde alternativer til de allergifremkaldende produkter.

Det skulle vise sig at blive langt sværere, end jeg havde forestillet mig. Det produkt, jeg søgte så intenst efter, fandtes simpelthen ikke. Det blev min spirende motivation for selv at skabe, det jeg manglede.

Mit arbejde med Miild betyder, at jeg fortsat kan udleve min passion, blot med større bevidsthed og omsorg for mit eget og andres velvære. Min allergi åbnede mine øjne, og jeg så pludselig det større perspektiv – nemlig at varetage både indre og ydre skønhed.

Klik her for at se hvordan du skaber en smuk sommerglød

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.