Sundhed og skønhed, indeni og udenpå

Det første jeg tænkte da jeg fik konstateret overfølsomhed over for skønhedsprodukter var øv! – Hvad kommer det til at betyde? Kan jeg ikke bruge makeup længere? Kan jeg ikke dufte dejligt af min yndlingsparfume mere? Jeg var godt klar over, at noget skulle forandres med de kraftige allergisymptomer, jeg var plaget af. Men at sige farvel til makeup, var meget svært, og i sidste ende vidste jeg, at jeg aldrig ville sige helt farvel til det. Så jeg måtte finde på noget.

Jeg kom frem til, at jeg godt kunne undvære min parfume, men min makeup var et stort dilemma for mig. For i teorien kunne jeg jo godt helt undlade at bruge makeup. Men det valg var jeg slet ikke klar til at tage. Jeg kunne ikke komme udenom at lytte til min krops tydelige signaler, om større hensyn til min hud – og samtidig kunne jeg ikke give slip på min lyst og mit behov for at bruge makeup. Det må kunne lade sig gøre, tænkte jeg!

Det endte med at blive en meget lang rejse. For med sådan en konstatering, var jeg samtidig nødt til at nulstille mine tidligere opfattelser og holdninger, og mine værdier og vaner. Jeg blev tvunget af min allergi til at tage det hele op til revision.

Det er stor en del af mig at være kreativ, at lege med makeup og favne skønheden gennem farver og former. Jeg fandt frem til at jeg VILLE stå ved mit ønske om, at kunne fortsætte med at udleve min passion. Jeg har altid været optaget af skønhed. Skønhed er mange ting, og den der kommer indefra handler for mig om at stå ved sig selv, og at hvile i sig selv. Jeg kan se at mange mennesker går meget op i det ydre, men at det desværre ofte er på bekostning af, hvordan det påvirker vores personlige sundhed – både her og nu og på langt sigt.

Vi bruger makeup, som et redskab til hvordan vi helst vil se ud og dermed præsentere os for vores omverden. Men er sundhed og trivsel ikke det vigtigste, at præsentere for omverdenen? Det føler jeg selv, efter flere år med allergi overfor skønhedsprodukter og mange overvejelser om brug/ikke brug af selvsamme produkter.

Når vi er sunde, udstråler vi både skønhed – og velvære. Jeg søger en balance mellem den skønhed jeg dyrker udenpå og den skønhed jeg mærker indeni. Det betød, at jeg måtte finde alternativer til de allergifremkaldende produkter.

Det skulle vise sig at blive langt sværere end jeg havde forestillet mig. Det produkt jeg søgte intenst efter, fandtes simpelthen ikke. Det blev min spirende motivation for selv at skabe det jeg manglede.

Mit arbejde med Miild betyder, at jeg fortsat kan udleve min passion, blot med en større bevidsthed og omsorg for min egen og andres velvære. Min allergi åbnede nemlig mine øjne og jeg så et meget større perspektiv – nemlig at bidrage til både indre og ydre skønhed.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.