De tidlige makeupvaner er vigtige

Læs om 15-årige Camilles makeupvaner

Jeg var til en barnedåb for lidt tid siden, hvor jeg mødte Camille. Ved mødet med Camille blev jeg overrasket og glad over at høre, nogle af de overvejelser hun i en ung alder, allerede har gjort sig. Derfor spurgte jeg hende, om vi ikke måtte interviewe hende til vores blog. Dels fordi, det ikke er hver dag, jeg møder en pige som Camille. Men også fordi jeg straks så hende som en rollemodel for hendes jævnaldrende.

Når du først ser Camille, ser du en smuk ung teenager på 15 år, der ligner alle andre. Camille bor med sine forældre på Fyn. Hun spiller fodbold to gange om ugen. Hun elsker musik. Hun har en søster. Hun har to hunde, som hun ofte går ture med. Samtidig elsker at shoppe og hygge sig med hendes veninder. Men da jeg først begyndte at spørge mere ind til Camilles valg af eksempelvis makeupprodukter, og den måde hun er bevidst på, så vidste jeg, at hun skiller sig ud. Hun er præcis den teenager, som vi hos Miild og Miljøstyrelsen, ønskede at få flere af gennem kampagnen #parfumefri.

Camille har altid lidt af atopisk eksem. Og da hun begyndte at gå med makeup, vejledte hendes mor hende og de søgte hjælp på apoteket. Camille fortæller;

”Min mor har påvirket mig meget i forhold til mine valg. Det var hende som introducerede mig for renere makeup. Senere har det været mit eget valg, fortsat at bruge disse makeup produkter.”

Men hvad med veninder?

Camilles veninder går også meget op i makeup, men det er med et helt andet udgangspunkt end hende selv. De er meget opmærksomme på, hvad der er “in” at bruge, og hvor godt produktet holder. Og samtidig spiller prisen en stor rolle; ” Flere gange, når vi har shoppet sammen, har jeg lagt mærke til, at mine veninder køber noget makeup, blot af den grund, at det er billigt.”

Camille føler sig hverken anderledes eller udenfor, fordi hun søger efter rene makeup mærker og er opmærksom på, hvilke ingredienser, der er i hendes skønhedsprodukter. Hun er ofte også blevet rost for hendes makeup (jeg vil lige nævne, at Camille har de smukkeste bryn – jeg er helt vild med dem 🙂 ) Camille fortæller: ” Jeg tror faktisk ikke mine veninder hverken ved, eller tænker over, at jeg bruger noget ”anderledes” makeup end dem.”

Camilles gode råd

Camille er ikke i tvivl, når det handler om at give gode råd videre til hendes jævnaldrende veninder; ”Mit råd til andre unge piger er, at de skal vælge deres makeupprodukter med omhu. I stedet for bare at købe det mest populære, eller billigste makeup, skal de lige stoppe op og tænke over, hvad det rent faktisk kan indebære, hvis de køber dette. Det er indlysende, at piger går med makeup for at se godt ud, men hvad hvis det kan give den modsatte virkning”?

Det er tydeligt, at Camille er meget bevidst og oplyst.

Camille fortsætter: ” De kan f.eks. udvikle allergi for parfumestoffer, som vil følge dem resten af livet. Måske de så aldrig kan komme til at bære makeup eller andre parfumerede skønhedsprodukter, uden at man vil kunne se deres allergiske reaktioner tydeligt”.

“Derfor vil jeg anbefale alle kvinder, unge som gamle, at bruge noget renere makeup. Både for deres egen skyld og af hensyn til miljøet. ”

Alle kan få allergi

Hvis Camille var min datter, ville jeg være så stolt. Det er i denne sammenhæng vigtigt for mig at understrege, at selvom du ikke som Camille har atopisk eksem, og derfor i en vis grad er tvunget til at være bevidst om sine produkter, så vælg at være bevidst alligevel. Allergi kan ramme alle – den er ikke selektiv. Så i stedet for at vælge at tro og håbe, at det ikke rammer dig, så tag i stedet et tidligt valg. Brug alle de fine parfumefri produkter, der netop findes i Danmark. Og heldigvis, kommer der også snart et makeupmærke…. 🙂

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.