Tines graviditet – Om pseudotvillinger, for stramt graviditetstøj og evnen til endelig at puste maven ud

Fineste Tine har fået lov at pryde det nye Gravid Magasin med smukke billeder og sin personlige fortælling, om det at være gravid for anden gang på under 1,5 år. I den anledning har vi lavet et ekstra personligt interview med Tine her på thisispure helt særligt til jer. Læs med og hør Tines tanker og graviditet og komfort. Rigtig god fornøjelse. 

Psst… Hvis I vil læse mere om det at blive gravid med sit andet barn inden rigtig at være klar til det, er magasinet Gravid på gaden nu.

Hvad er dit forhold til komfort som gravid? 

Jeg synes mit forhold til komfort svinger. Jeg har det primært godt i min graviditet, men det er bestemt ikke hele tiden. Jeg synes det er enormt befriende, når man tør sige, at man synes det er enormt hårdt, at det er okay at have det sådan, at man bare ikke kan vente til det er overstået. 

Når det er sagt er jeg  jo blevet gravid lynhurtigt efter min fødsel af Roberta, så jeg har en følelse af at være mere mættet af graviditeten denne gang. Efter fødslen har jeg ammet Roberta, så jeg har det lidt sådan, at jeg ikke i 2,5 år har haft min egen krop for mig selv. Min krop har ligesom skulle være tilgængelig for en anden først og fremmest. Jeg blev faktisk gravid mens jeg ammede Roberta. 

Synes du det er hårdt at skulle være mor til nummer 2 så kort tid efter din førstefødte? 

Jeg kan faktisk ikke lide det der med at kalde det at være mor hårdt arbejde. Jeg vil gerne gå med til at det er hårdt, for det er det helt bestemt. Men jeg kan ikke lide den tendens der nogle steder er, med at det KUN er hårdt. Jeg vil gerne kunne tale om nuancerne. Gode og svære.
Det jeg kan sige er, at jeg blev enormt overrasket, faktisk lidt chokeret. Men man må følge sin mavefornemmelse, og det har jeg gjort. Så nu har jeg det godt og glæder mig til at møde hende. Jeg kan allerede mærke at hun er helt anderledes end Roberta, så det bliver spændende at se, hvad hun er for en. 

Hvordan klæder du dig behageligt som gravid? 

Jeg er virkelig ikke særlig vild med graviditetstøj. Så lidt at jeg faktisk har haft lyst til at lave mit eget. Jeg kan nemlig rigtig godt lide oversized tøj, og det findes nærmest ikke i graviditetstøj. Det hele har meget fokus på maven og er meget stramt. Det synes jeg ikke altid er lige rart. Jeg har det sådan, at vi behøver ikke tale om den mave hele tiden, og det kommer man næsten uundgåeligt til, hvis den stritter ud i vejret hele tiden. Jeg har også haft lyst til at holde det lidt privat og intimt. At det ligesom nogen gange bare er min lille familie. Der er noget fint over det, synes jeg. 

Jeg kan også bedre lide det maskuline look, og generelt synes jeg graviditetstøj er ret feminint. 
Så det jeg har gjort under min graviditet er at gå efter almindelige brands, der laver oversizedtøj. Jeg har været rigtig glad for Aiayu både som gravid og ikkegravid. Jeg kan også godt lide idéen om at man kan bruge sit graviditetstøj efterfølgende. At det ikke bare skal pakkes sammen i en pose og ned i kalderen. Det eneste hvor jeg har været nødt til at vælge decideret graviditetstøj er undertøj og strømpebukser. Ellers har jeg også gjort stor brug af min kære mands klædeskab.

Har du nogle selvkærlige ritualer som gravid? 

Jeg ville ønske jeg havde haft mere tid til f.eks. at dyrke noget yoga. Jeg ved godt alt er prioritering, men der bliver det så nedprioriteret hos mig desværre. Jeg forsøger at lave bløde bevægelser, bevæge min krop i cirkler, når jeg f.eks. danser med min datter Roberta. Det føles rart og løsnende. Jeg tror det er intuitivt, det med at bevæge kroppen blødt og i cirkeler når man er gravid, i hvert fald for mig. Jeg har f.eks. slet ikke lyst til at løbe, de der hårde stød har jeg endnu mindre lyst til som gravid. Men det er sikkert individuelt. Jeg kan kun tale ud fra min egen oplevelse.

Hvordan er dit forhold til din krop som gravid? 

Noget af det jeg synes er ret fantastisk, som jeg også hører mange andre sige er, at nu kan man puste ud. Man går ligesom ikke og suger maven ind, som mange kvinder desværre oplever at gøre helt intuitivt og uden at tænke over det. Så det synes jeg faktisk er enormt befriende. 

Mit forhold til min krop er forskelligt denne her gang fra første gang. Jeg kan godt blive ramt af en lidt klaustrofobisk følelse denne her gang, igen fordi jeg er lidt mæt af det med at være gravid. 
Jeg har generelt ret meget krudt i røven og lidt svært ved at sidde stille, så jeg kan måske godt glemme at mærke mig selv og min krop helt, fordi jeg bare kører derudaf. Jeg tror både det handler om natur, men også hvor man er i livet. 

Jeg prøver at acceptere tingene som de er ift. at have fået lidt mere dobbelthage og have taget på. Det skal der sgu være plads til, sådan har jeg det. 

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Her kan du læse om Tines graviditet med Luna. […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.