Tutorial med tørbørstning af huden

 Hvad er fordelene ved tørbørstning af huden?

I dag deler vi en af vores yndlingsrutiner, nemlig tørbørstning af huden. Det har så mange fordele med sig, at vi ikke kan andet, end at elske det som tørbørstningen gør for vores krop og psykiske velvære.

Vi vil i dette indlæg gøre dig lidt klogere på hvad tørbørstning af huden gør for din krop, hvilke fordele der er ved tørbørstning, samt hvordan du skal gøre det.

Denne teknik er en flere hundrede år gammel kropsbehandlingsteknik, der stimulerer kroppen indefra og forbedrer hudens fasthed. Det fjerner appelsinhud og øger cirkulationen, samt reducerer og forebygger cellulite. Det er en effektiv og simpel måde at opnå forøget energi og velvære for både krop og sjæl.

Tørbørster du huden regelmæssigt, vil du lynhurtigt opnå positive resultater. Børst med lange lige strøg mod hjertet for at stimulere dit nervesystem, blodcirkulation og lymfesystem – se videoen her, hvor Mette Skjærbæk guider dig i at bruge tørbørsten fra Karmameju.

Tørbørstning af ansigt, hals og dekolletage

Tørbørstning af huden i ansigtet har også et hav af fordele. Vi plejer, at tørbørste både ansigt, hals og dekolletage, når vi tørbørster kroppen. Tørbørstning i ansigtet stimulerer både bindevævet, cirkulationen i hudens yderste lag og eksfolierer blidt de sensitive øjenområder.

Den meget skånsomme tørbørste til ansigtet fra Karmameju er et yderst effektivt beauty-værktøj, der stimulerer blodomløbet og virkelig går ind og vækker hver en celle i ansigtet efter en god nattesøvn. Tørbørstning af huden i ansigtet hjælper med at forebygge og reducere hævelse og mørke rander under øjnene, og så udglatter det fine linjer og rynker. Det er med til at forbedre hudens spændstighed, samt fremme lymfedrænage, der gør, at huden fremstår glat, ensartet og fuld af vitalitet. Se videoen her, hvor du bliver guidet gennem tørbøstningen i ansigtet, på halsen og dekolletageområdet.

Vi elsker tørbørstning af huden og kan kun anbefale det på det kraftigste. Start allerede i dag og se hvilke imponerende og smukke resultater du får af huden bare efter 14 dage.

Rengøring

Som vi også fortæller i videoen, så er hygiejne altid en god ide. Vores hud kan bedst lide rene og bakteriefrie børster – og det er både når vi snakker makeuppensler, men også tørbørster. Brug derfor samme metode, som når du renser dine makeuppensler. Påfør en lille klat parfumefri shampoo i hånden, bland det med vand og kør børsten rundt i cirkelbevægelser, til du synes, at din børste er ren. Lad tørbørsten tørre med hårene nedad på et viskestykke ved stuetemperatur og din børste er klar til en ny uge med tørbørstning af huden.

Tip: Husk at drikke rigeligt med vand efter tørbørstning af huden, så du får skyllet alle affaldsstofferne ud af kroppen.

Vi håber, at du kunne bruge vores anbefaling og vil hellere end gerne høre hvad du synes om resultatet, når du har givet dig i kast med selv at tørbørste regelmæssigt.

Med varme og kærlighed,

Tine og Tanja ♡

12 replies
 1. Louise says:

  Hej 🙂

  Jeg kan forstå, at I både bruger jadestensrulle, derma roller og tørbørstning i ansigtet. Hvornår gør i hvad? Mvh Louise

  Svar
 2. Tine Svendsen says:

  Hej Louise,

  – Tak for dit spørgsmål 🙂

  En jadestensrulle er rigtig god til at dæmpe rødme, og berolige huden. Jade sten har mange gode egenskaber, dog vil jeg sige at vi begge også er blevet meget glade for Gua Sha som ligner en lille fisk i dens form. Du kan prøve at se dem alle på HonestBeautyTalk – de har mange forskellige. De forskellige sten har forskellige indvirkninger/energier – Men alt i alt er de fantastiske til at afspænde musklerne. Man kan også kalde dem lidt for naturens botox, da de også virker udglattende. Produktet du bruger sammen med, som helst skal være olie, vil også trænge meget bedre ind i huden.

  Derma roller er små nåle som prikker liv til huden. Den får huden til at forny sig hurtigere. Så hvis du fx har urenhud, vil den få huden til at blive ny hurtigere. Du vil også se at linier vil blive mindre. Det kræver dog at du er flittig til at bruge den. – og at du bruger den rigtigt. Det kan nemlig gå galt. Anita Falslund ligger nogle gode videoer op på Instagram hvor hun viser effekter ved brug, og hvordan man bruger den.

  Tørbørstning er god til at give en mild peeling af huden. Den fjerner døde hudceller, og på den måde ser huden mere frisk ud. Der vil være mere glød i huden hvis du bruger den et par gange om ugen.

  Personligt er min favorit lige pt Gua Sha <3 - Men når man er lidt af en beauty nørd, kommer der hele tiden nye ting jeg gerne vil teste, og på den måde svinger det lidt om jeg bruger det ene eller det andet.

  Jeg kan anbefale tørbørstning om morgen, det sætter gang i krop og ansigt.
  Derma roll eller jaderuller / Gua Sha om aftenen. Der er en dejlig ro over begge ting.

  Skriv endelig igen hvis jeg kan hjælpe dig.

  Kærligst Tine

  Svar
 3. Berit says:

  Hej med jer
  Jeg har kropstørbørsten fra Karmameju med kobber. Den må jo ikke få vand på sig, og kan derfor ikke vaskes. Har I nogle fif til, hvordan man kan få renset den ordentligt?
  Mvh Berit

  Svar
  • Tanja & Tine says:

   Hej Berit,

   Efter brug skal du stryge børstehårene flere gange med din hånd eller en tør børste og forsigtigt banke den mod en hård, lige overflade for at sikre dig, at alle hudpartikler er fjernet.

   Vi håber, det giver mening og fungerer for dig.

   Kh Tanja

   Svar
 4. Stine says:

  Hej med jer
  Ift. tørbørstning af ansigtet, gør I det så lige efter i står op? Jeg putter nemlig koldt vand i hovedet som det første, og så creme på bagefter. Ville tørbørstning så skulle være derefter? Eller helt i begyndelsen, og så koldt vand og creme bagefter?
  Tak for fantastisk makeup og en god blog med masser af tips 🙂
  Hilsen Stine

  Svar
  • Tanja & Tine says:

   Hej Stine,

   Jeg gør det faktisk altid om aftenen efter jeg har renset huden og når den er helt ren og uden produkter på. Så arbejder din hud og krop om natten. Hvis du gør det om morgenen, hvilket også er lækkert, for at øge blodcirkulationen og mindske hævelser i ansigtet, så vil jeg anbefale igen at gøre det efter du har renset/kommet koldt vand i hovedet og før, du påfører dine skincare produkter.

   Kh Tanja

   Svar
 5. Katrine says:

  Andre hjemmesider anbefaler at tørbørstning på kroppen gøres i cirkel bevægelser, er der forskel på lige strøg og cirkler?☺️

  Svar
  • Camilla says:

   Hej Katrine,

   Jeg har aldrig prøvet eller hørt, at man kan tørbørste kroppen i cirkelbevægelser. Vi har altid fulgt anvisningerne fra Karmameju. Her er et link til, hvordan du tørbørster kroppen fri for cellulite, får blodomløbet i gang og kommer af med alle de døde hudceller. Se videoen her: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-WbGIQzovGs

   Sig endelig til, hvis jeg kan hjælpe dig med andet.

   Kh. Camilla

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] fodbad. Gå til massage. Tag varme og kolde bade. Tørbørst din krop. Lav åndedrætsøvelser. Gå til yoga. Prioriter dig selv. Gør det, der giver dig […]

 2. […] Det er altid en god ide at skrubbe huden inden du tager afsted til sydens varme, eller generelt inden du skal ud i solen. Det får farven til at vare længere, fordi du skrubber alle de døde hudceller af – altså skaller du ikke al din nye sommerbrune farve af, når du kommer hjem. Vi elsker denne loofah fra Beauty Avenue, der er helt naturlig og mikroplast-fri. Det er en skuresvamp, som kan bruges igen og igen, og tåler både at komme i vaskemaskinen, opvaskeren eller blot renses med kogende vand. En anden god mulighed for at få fjernet de døde hudseller inden ferien er via tørbørstning. Det eksfolierer huden og er en super nem og smart måde at skrubbe huden. Vi er især glade for Karmamejus tørbørster. Se hvordan du tørbørster i videoen her. […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.